- Berichten
- 142
Ik had weer eens zin om shortribs te maken. De eerste keer dat ik deze maakt waren ze lekker, maar er was zeker verbetering mogelijk. In de folder van de Makro zag ik dat ze Ierse shortribs in de aanbieding hadden, dus ik naar de Makro. Daar aangekomen en voor het schap van de shortribs, viel mijn oog op een ander stukje, namelijk de Premium Schotse Shortribs. En wel één stukje in het bijzonder.
De marmering van dit stuk vond ik zo mooi, dat ik toch maar besloot om het iets duurdere stukkie mee te nemen. Al moet ik zeggen dat de Ierse meer bot hadden dan dit stuk, dus verwacht dat het netto prijs uiteindelijk ongeveer gelijk zou zijn geweest.
Zaterdag was het dan de dag van de Schotse Shortribs. Voor ik ging sporten nog eerst even snel de bbq aangestoken zodat deze al mooi op temperatuur kon komen en ik daarna geen tijd meer zou verliezen om dit te doen. Planning was immers dat dit mooie stukje vlees ongeveer 7 uur de tijd nodig zou hebben om te garen. Tevens ook al de ribs getrimmed en voorzien van de Texas rub van Noskos.
Na terug te zijn gekomen van het sporten was de Q perfect om temperatuur (120-125 graden) en konden de ribs er direct op om een mooie bark te krijgen. Na ongeveer 4 uur vond ik het mooi en ben ik ze gaan inpakken. Temperatuur was toen rond de 72 graden.
Ondertussen waren wij druk bezig om de tuin leeg te halen zodat de hovenier maandag lekker kon beginnen. Eerste stap naar mijn overkapping.
Ik had mijn thermometer ingesteld op 92 gaden en wat schets mijn verbazing, na een klein uurtje begin deze al te piepen. De ribs waren al klaar. Ik twijfelde toch een beetje of de thermometer wel echt in de kern zat, maar na de priktest bleek dit toch echt goed te zijn.
De ribs even laten uitstomen om ze vervolgens weer in te pakken en nog een uur te laten rusten in een handdoek. Dit ga fons ook mooi de tijd om aan de sidedishes te werken. Na een uurtje tot rust te zijn gekomen was dit het resultaat:
Heerlijk malse en sappige ribs! Geslaagd dagje werken in de tuin met deze ribs als beloning.
De marmering van dit stuk vond ik zo mooi, dat ik toch maar besloot om het iets duurdere stukkie mee te nemen. Al moet ik zeggen dat de Ierse meer bot hadden dan dit stuk, dus verwacht dat het netto prijs uiteindelijk ongeveer gelijk zou zijn geweest.
Zaterdag was het dan de dag van de Schotse Shortribs. Voor ik ging sporten nog eerst even snel de bbq aangestoken zodat deze al mooi op temperatuur kon komen en ik daarna geen tijd meer zou verliezen om dit te doen. Planning was immers dat dit mooie stukje vlees ongeveer 7 uur de tijd nodig zou hebben om te garen. Tevens ook al de ribs getrimmed en voorzien van de Texas rub van Noskos.
Na terug te zijn gekomen van het sporten was de Q perfect om temperatuur (120-125 graden) en konden de ribs er direct op om een mooie bark te krijgen. Na ongeveer 4 uur vond ik het mooi en ben ik ze gaan inpakken. Temperatuur was toen rond de 72 graden.
Ondertussen waren wij druk bezig om de tuin leeg te halen zodat de hovenier maandag lekker kon beginnen. Eerste stap naar mijn overkapping.
Ik had mijn thermometer ingesteld op 92 gaden en wat schets mijn verbazing, na een klein uurtje begin deze al te piepen. De ribs waren al klaar. Ik twijfelde toch een beetje of de thermometer wel echt in de kern zat, maar na de priktest bleek dit toch echt goed te zijn.
De ribs even laten uitstomen om ze vervolgens weer in te pakken en nog een uur te laten rusten in een handdoek. Dit ga fons ook mooi de tijd om aan de sidedishes te werken. Na een uurtje tot rust te zijn gekomen was dit het resultaat:
Heerlijk malse en sappige ribs! Geslaagd dagje werken in de tuin met deze ribs als beloning.