Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Ik hoop dat de Inkbird langer werkt dan mijn Hermanos 😞 Tijdens de derde keer roken ging de sonde stuk, nieuwe sonde toegestuurd gekregen, ontvanger ook stuk, compleet nieuwe set toegestuurd gekregen, en toen bleek de vervangende sonde die ze me hadden gestuurd ook stuk te zijn 😖

Fair is fair, nog wel even een complimentje voor de klantenservice van Hermanos, want ze deden echt nergens moeilijk om (y)
Heb nu een werkende set, maar heb er natuurlijk nog maar weinig vertrouwen in #afwachten
Wel balen want het werkte verder mooi, was er prima gelukkig mee.

Vandaag een extra plankje in de kelder gemaakt, want het kruidenkastje in de keuken is inmiddels meer dan vol 😅
Niet echt een bbq aanwinst, maar toch gaaf zo'n doosje vol supplies :cool:

20240727_194218.jpg
 
Thermometerje voor de WGA, van oom Ali:
2024-08-03 11.43.48.jpg



Mooi grote braadslede van de Action, past precies, handig als alternatief voor inpakken, bij grote hoeveelheden kleine stukken (bijv kipdijen als pulled chicken).
2024-08-07 13.42.45.jpg
 
Ben oprecht benieuwd naar deze....
Ik vraag mij af of dat voldoende is of dat je hem vier keer moet vullen...

Gisteravond om 20.30 aangestoken, en vanochtend om 6.45 hield hij er net mee op, dus zeg maar ruim 10 uur (y)
Ik heb deze pallets gebruikt: https://www.pure-vlam.nl/product/14145357/premium-apple-blend-pellets-12-7kg-afhaalprijs

Aansteken ging probleemloos. Ongeveer 20 seconden de gasbrander erop gehad, toen de vlam een minuutje door laten branden, en daarna "uitgeblazen". Hij bleef de hele nacht mooi doorgloeien en het vuur is ook niet overgeslagen naar de andere banen. Wel heb ik voor de zekerheid de pallets vooraf goed gedroogd in de oven.

Kortom, alles paletti 🎉

DSC05320.JPG
 
Mooi ding! Misschien wel een beetje aan de grote kant voor de plek waar hij staat :P
Met draaisteen, dus de pizza draait automatisch?

Hij is idd groter dan ik dacht 😀, maar gelukkig kan de schuifdeur open.

De pizza steen draait idd. Ook ben ik nog bezig een Bekvam trolly aan het aanpassen, zodat hij met mooiweer gewoon in de tuin kan staan.
 
Mijn WSM 47 centimeter voldeed best goed, maar een Marktplaats-gelukje moet je nooit laten staan. Daarom gisteren een WSM 57 centimeter gekocht van iemand die vanwege zijn cateringwerkzaamheden en een contract met een 'groen' BBQ-merk niet meer mocht werken met Weber-materiaal. Slechts een paar keer gebruikt, roosters helemaal schoon en nieuw.

Hier ga ik veel plezier aan beleven. Mijn WSM 47cm staat inmiddels te koop ;-)
IMG_5731.jpg

IMG_5733.jpg
 
@MarkB wat ga je doen met de extra ruimte? Op de 47 cm kunnen 4 procureurs, of 12 ribs, is dat niet genoeg?
 
@MarkB wat ga je doen met de extra ruimte? Op de 47 cm kunnen 4 procureurs, of 12 ribs, is dat niet genoeg?
Ik gebruik de WSM vooral voor het roken van kipfilet (15/20 stuks per keer). Een fatsoenlijk hangrek is voor de 47 echter niet te krijgen, dus was altijd aan het prutsen om de haken in het grillrooster te hangen. Dat moet nu verleden tijd zijn, want voor de 57 is dat hangrek wel te krijgen. Bovendien was dit zo’n koopje dat ik ‘m simpelweg niet kon laten staan.
 
Na 3 zomers is mijn tafelbbqtje door!
Ergens wel jammer, ergens ook niet, iig tijd voor iets nieuws 😀(y)

DSC05411.JPG


Net de Weber Classic Kettle 47cm besteld, plus een as-opvangbak (officiele Weber aftermarket / upgrade kit).
Niet de grootste, de duurste, of een Kamado...., maar hij lijkt me prima voor vrouwlief en mijzelf, met hooguit één of twee gasten (y)

61j8iWuJYbL._AC_SL1500_.jpg

dsc_8535_1280x1280.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik heb de discussie die hieronder ontstond afgesplitst naar een eigen discussiedraadje, hier ging het ver off topic.

 
Terug
Bovenaan Onderaan