Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Eindelijk tijd gevonden om hem op te halen.

Een rookoven van meer dan 200 jaar oud.
Die hebben ze hier vroeger gebruikt om worsten en vis in te roken.

Bekijk bijlage 66431
Bekijk bijlage 66432
Bekijk bijlage 66433
Bekijk bijlage 66434
Bekijk bijlage 66435
Bekijk bijlage 66436

Aangezien er door de jaren heen meerdere personen dingen aan hebben gedaan zijn er links en rechts wat dingen aangepast.

Ik ga hem in ieder geval een hoop liefde geven en waarschijnlijk een nieuw verflaagje.

Eerst maar eens kijken wat er allemaal kan met dit apparaat. (Behalve worsten en vis)
Ben heel benieuwd naar dit project 🥰 maak er anders een leuk draadje voor aan 😜
 
Eindelijk tijd gevonden om hem op te halen.

Een rookoven van meer dan 200 jaar oud.
Die hebben ze hier vroeger gebruikt om worsten en vis in te roken.

Bekijk bijlage 66431
Bekijk bijlage 66432
Bekijk bijlage 66433
Bekijk bijlage 66434
Bekijk bijlage 66435
Bekijk bijlage 66436

Aangezien er door de jaren heen meerdere personen dingen aan hebben gedaan zijn er links en rechts wat dingen aangepast.

Ik ga hem in ieder geval een hoop liefde geven en waarschijnlijk een nieuw verflaagje.

Eerst maar eens kijken wat er allemaal kan met dit apparaat. (Behalve worsten en vis)

Gaaf, we zien de fotootjes wel verschijnen:D
 
Vorige week een hittebestendige mat van Napoleon besteld. Ideaal voor vieze en hete roosters of pannen die van de bbq af komen. Kunnen er zo op en dat beschermt mijn buitenkeuken. Vanavond gebruikt en net gewoon afgewassen.
8ec86c387d2978dcb9813013e9d26447.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Wat een mooi setje zo naast elkaar! Het scheelt inderdaad niet veel in grootte, verschil is veel kleiner dan ik verwachtte.
Het is inderdaad een klein verschil. De Bastards zijn in afmetingen wat groter dan BGE. Ik ben erg blij dat ik ze beide heb, nu kan ik lekker koken op verschillende temperaturen.
 
4cm op het rooster. De Bastard medium is 42 cm en de BGE 46 cm. De 49cm van een Bastard large was voor mij ook niet nodig, ondanks dat ik daar talloze discussies over heb moeten voeren.
Sowieso heb je met 2 van deze maat meer mogelijkheden dan bij 1 XL (y)
 
Dat is een hele mooie! Heb je er een goede smash tool bij? Ik heb vandaag een plakspaan getest, werkt perfect, maar is wat de groot dus de haakse slijper gaat er in binnenkort

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
Mooie plakspaan RVS bij Karwei gescoord. Ging perfect. Even oefenen met kooltjes plaatsen nog.
 
Ok, nu is het echt klaar.

IMG_1381.jpeg


IMG_1382.jpeg



Nu hebben we ook een pizzaoven voor op de camping. 😆😆
 
Eindelijk een vacuümsealer gekocht!

Ik wil voor het eerst vlees gaan pekelen, roken en dan drogen.
Met de equilibrium brine methode, in een vacuümzak.


Trouwens, als je iets op Amazon.nl wilt kopen, check dan ook Amazon.de nog even voor hetzelfde artikel.
Scheelt soms wel een derde van de prijs, verzendkosten zijn vaak hetzelfde, en je kan gewoon met Ideal betalen (y)

71Jq+E5+7RL._AC_SL1500_.jpg


Oh ja, koud roken ga ik met een smoke tube doen, gewoon in de offset.
Heb deze gekocht op Ali voor een euro of 8. Kan ik hem zelf niet voor maken 👍
91l3WSiunGL.jpg

En deze pallets: https://www.pure-vlam.nl/product/14145357/premium-apple-blend-pellets-12-7kg-afhaalprijs
Mooi zakje vol, kan ik wel een tijdje mee vooruit.
 
En zie ik daar een offset smoker in wording naast staan? 🧐🤘

Scherp!

Ja, dat was het oorspronkelijke plan wel.
Maar door gebrek aan tijd nog niet echt verder mee gekomen.

Wil hem eigenlijk ook een maatje groter.
 
Terug
Bovenaan Onderaan