Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Zou je een foto kunnen posten?
IMG_2233.jpeg
 
Mijn nieuwste aanwinst, een PIRO (een pizza en rotisserie hulpstuk) voor mijn Kamado Joe.
Past perfect en werkt prima wat betreft temperatuur vasthouden voor meerdere pizzas na elkaar. Rotisserie heb ik nog niet gepobeerd maar dat is ook niet zo spannend als het maar draait.

3cb9e77967df6a238ac1b8ea0647f004.jpg


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
05868781e3dbb8c53a38530b565bf98e.jpg
 
deze heb ik nog nooit voorbij zien komen.
Welk merk is dit?
 
deze heb ik nog nooit voorbij zien komen.
Welk merk is dit?

PIRO.
Nederlands fabrikaat.



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mijn nieuwste aanwinst, een PIRO (een pizza en rotisserie hulpstuk) voor mijn Kamado Joe.
Past perfect en werkt prima wat betreft temperatuur vasthouden voor meerdere pizzas na elkaar. Rotisserie heb ik nog niet gepobeerd maar dat is ook niet zo spannend als het maar draait.

3cb9e77967df6a238ac1b8ea0647f004.jpg


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Lijkt wel een duiker 😅.
Veel plezier er mee 👍🏻
 
Porno luchtschuiven voor m’n wga

Ding vaak genoeg gebruikt op vakantie met diverse opties, nu ook maar de mooie luchtschuivsn als vakantiebonus besteld 🤪
 
Een "smasher" vorige week eerste keer smashed burger geprobeerd (met onderkant van de pan) en dit gaan we dus vaker doen en kan dit nog voor een paar andere smashed dingen gebruiken
En een pizza spatel ook van burnhard

IMG_1296.PNG


Pizza spatel al net gebruikt terwijl ik met het deeg bezig was, stevig ding
 
Daar is ie dan eindelijk, mijn Kamado Joe Classic I, gekocht bij Kolenboertje in Enter. Een winkel die ik van harte wil aanbevelen. Fijn gesprek gehad, eerlijk advies n.a.v. mijn wensen (en dus niet een duurder model aanraden terwijl deze prima is voor mij) en uitstekende service.

Hij is in elkaar gezet geleverd met een zak houtskool en aanmaakwokkels en daarnaast krijg je bij een dergelijke aanschaf ook nog een voucher voor een gratis workshop!
PXL_20230823_122227718.PORTRAIT.ORIGINAL.jpg


Hij is op hun advies even een uur/anderhalf uur ingebrand op +/- 150 graden en daarna heb ik meteen doorgepakt en heb ik chicken on a can gemaakt, ik zal het resultaat daarvan nog wel eens in het Low & Slow topic posten :)

Nog een laatste vraagje, is de thermometer die in de dome zit iets waar jullie überhaupt naar kijken? Ik had twee inkbird probes op mijn rooster gezet en de temperaturen die die aangaven waren significant anders dan die van de dome.. Heb wel eerder gelezen dat daar sowieso verschil in zit vanwege de hoogte.
 
Heb precies dezelfde Kamado pas gekocht 3 weken geleden en heb de dome thermometer getest in kokend water. Hij gaf toen maar 90 graden aan dus heb deze bijgesteld naar 100 graden.
 
Daar is ie dan eindelijk, mijn Kamado Joe Classic I, gekocht bij Kolenboertje in Enter. Een winkel die ik van harte wil aanbevelen. Fijn gesprek gehad, eerlijk advies n.a.v. mijn wensen (en dus niet een duurder model aanraden terwijl deze prima is voor mij) en uitstekende service.

Hij is in elkaar gezet geleverd met een zak houtskool en aanmaakwokkels en daarnaast krijg je bij een dergelijke aanschaf ook nog een voucher voor een gratis workshop!
Bekijk bijlage 57113

Hij is op hun advies even een uur/anderhalf uur ingebrand op +/- 150 graden en daarna heb ik meteen doorgepakt en heb ik chicken on a can gemaakt, ik zal het resultaat daarvan nog wel eens in het Low & Slow topic posten :)

Nog een laatste vraagje, is de thermometer die in de dome zit iets waar jullie überhaupt naar kijken? Ik had twee inkbird probes op mijn rooster gezet en de temperaturen die die aangaven waren significant anders dan die van de dome.. Heb wel eerder gelezen dat daar sowieso verschil in zit vanwege de hoogte.

Gefeliciteerd met je mooie rooie!
Je leest veel dat mensen hun thermometer ijken in kokend water, maar hiermee heb je dan de exacte temperatuur op de plek waar je thermometer zit.
Je kan hem beter afstellen naar de waarde die je probe op je rooster aangeeft, daar heb je meer aan.
Of zoals ik het doe: de dome thermometer gebruiken voor een indicatie: "koud, warm, heet en pizza time🥳"
Als ik de temp nauwkeurig wil weten plaats ik een probe op m'n rooster.
 
Het hangt ervan af hoe en welke bereiding, bij high and fast kijk ik naar de thermometer op de dome, voor low and slow is het altijd met een externe thermometer.
 
Gefeliciteerd met je mooie rooie!
Je leest veel dat mensen hun thermometer ijken in kokend water, maar hiermee heb je dan de exacte temperatuur op de plek waar je thermometer zit.
Je kan hem beter afstellen naar de waarde die je probe op je rooster aangeeft, daar heb je meer aan.
Of zoals ik het doe: de dome thermometer gebruiken voor een indicatie: "koud, warm, heet en pizza time🥳"
Als ik de temp nauwkeurig wil weten plaats ik een probe op m'n rooster.
Wat bedoel je precies met op het "rooster"? Ik neem aan niet contact maken met het RVS toch maar kort boven het rooster de luchttemperatuur toch?
 
Wat bedoel je precies met op het "rooster"? Ik neem aan niet contact maken met het RVS toch maar kort boven het rooster de luchttemperatuur toch?
Vlak boven je rooster idd (waar je vlees ligt).
Je zal de 1e niet zijn die 50 graden verschil heeft tussen de dome thermometer en een probe vlak boven je rooster.
 
Heb twee collega's de afgelopen tijd enthousiast gemaakt voor het BBQ'en. Bij terugkomst van een zakenreisje Texas, alwaar ze een BBQ restaurant hadden aangedaan voor de lunch, mocht ik een mooi shirt van ze ontvangen! Superleuk!
image_67160577 (1).JPG

image_67211521.JPG

PHOTO-2023-08-17-15-24-16.jpg

0E2C0419-7CDF-48B0-91ED-8294B18C9A2F.png
 
Terug
Bovenaan Onderaan