Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Ben er ook al ff voor aan het kijken. Waarom de keuze voor dit metaal en niet gietijzer?
Voor een wok zag ik het voordeel van gietijzer niet echt. De pan hangt dicht op de kolen en wordt daardoor snel loeiheet, gietijzer heeft dan toch weer een langere tijd nodig om op temperatuur te komen. Als mijn q op temperatuur is hang ik de pan er in en kan ik snel aan de slag. Ook is de pan ook weer snel afgekoeld na een sessie en kan ik deze snel uitspoelen en wegleggen. Iets wat met gietijzer toch een heel stuk langer duurt.
Het is een persoonlijke keus. Als het je allemaal niet zo uitmaakt dat je wat meer tijd moet nemen en je een stuk zwaardere pan hebt dan is gietijzer misschien wel een betere keus.
 
Voor een wok zag ik het voordeel van gietijzer niet echt. De pan hangt dicht op de kolen en wordt daardoor snel loeiheet, gietijzer heeft dan toch weer een langere tijd nodig om op temperatuur te komen. Als mijn q op temperatuur is hang ik de pan er in en kan ik snel aan de slag. Ook is de pan ook weer snel afgekoeld na een sessie en kan ik deze snel uitspoelen en wegleggen. Iets wat met gietijzer toch een heel stuk langer duurt.
Het is een persoonlijke keus. Als het je allemaal niet zo uitmaakt dat je wat meer tijd moet nemen en je een stuk zwaardere pan hebt dan is gietijzer misschien wel een betere keus.

Het is dus puur praktisch? Qua werkwijze en smaak zou er dan geen verschil zijn?
 
Het is dus puur praktisch? Qua werkwijze en smaak zou er dan geen verschil zijn?
Ik ben geen expert maar van wat ik ervan heb gelezen doet het verder niks qua smaak en is het dus enkel een praktische afweging geweest voor mij.
 
Heb zelf een wok van gietijzer, hij warmt meteen op met de Q , en vind zelf het voordeel dat je hem op tafel zet het gerecht langer warm blijft .
Kwa smaak zal er geen verschil zijn .
 
Ik ben geen expert maar van wat ik ervan heb gelezen doet het verder niks qua smaak en is het dus enkel een praktische afweging geweest voor mij.
En na afwassen verder geen onderhoud nodig. Ik weet dan wat te doen. Thanx
 
Deze kon ik prijstechnisch nog goedkoper krijgen dan een solo. Dat onderstel gaat nog in de verkoop.

Als ik aan de gang ga met het meubel zal ik er een mooi draadje aan wagen … 💪🏻
Ah, ja dan zou ik het ook zo doen. Alles wat je extra kan krijgen voor het onderstel is dan mooi meegenomen!
 
Action bbq tang , vandaag kwam ik hem tegen bij de action. Had al een van de action vorig jaar gekocht, maar deze is van big jeff en aanmerkelijk beter van kwaliteit en is van dikker materiaal. En voor nog geen €3 . Koopje .
De andere gaat de caravan in 😄
20220403_135252.jpg
 
Ik heb zowel een gietijzeren wok en een plaatstalen wok zoals op de foto's van Rogier gebruik ze beide maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de plaatstalen, wat smaak betreft is er geen verschil aar gebruik wel de plaatstalen is een stuk smakelijker in gebruik zeker door zijn gewicht, prijsverschil weet ik niet heb ze beide gekregen.
 
Action bbq tang , vandaag kwam ik hem tegen bij de action. Had al een van de action vorig jaar gekocht, maar deze is van big jeff en aanmerkelijk beter van kwaliteit en is van dikker materiaal. En voor nog geen €3 . Koopje .
De andere gaat de caravan in 😄Bekijk bijlage 37463
Heb al heel wat tangen geprobeerd en verzameld maar deze is echt mijn favoriet!
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Ik heb een gelijkaardige destijds bij mijn Kamado gekocht. Wel langer, maar die was toen toch €18. Maar echt wel degelijk. Ik heb later dan een kleinere zoals op de foto besteld op Ali. Desondanks het identiek het kleine broertje lijkt van degene die ik eerst had, is de kwaliteit niet echt goed. Dus er zit toch wel wat kwaliteitsverschil op. Maar voor €3 kun je er al een 'aantal' kopen :)
 
Ik heb een gelijkaardige destijds bij mijn Kamado gekocht. Wel langer, maar die was toen toch €18. Maar echt wel degelijk. Ik heb later dan een kleinere zoals op de foto besteld op Ali. Desondanks het identiek het kleine broertje lijkt van degene die ik eerst had, is de kwaliteit niet echt goed. Dus er zit toch wel wat kwaliteitsverschil op. Maar voor €3 kun je er al een 'aantal' kopen :)
Vind hem zelf niet echt klein ,hij 40cm zonder de ophang Ring. 😄
 
Dan geeft dat toch een ander beeld. Dan komt dat idd wel overeen met die grote van mij. Denk niet dat ze nog groter te krijgen zijn.
Is ook moeilijk te zien op zo'n foto.
 
Ik ben geen expert maar van wat ik ervan heb gelezen doet het verder niks qua smaak en is het dus enkel een praktische afweging geweest voor mij.
Oh zeer zeker wel!
Wok hei (spreek uit als wok hee)!!!!
Dat heb je niet met gietijzer, maar wel met plaatstaal. Hoe meer je 'm gebruikt, hoe beter ie wordt.
DE karakteristieke woksmaak, de adem van de wok. Dat is wok hei.

Alleen dát al zou voor mij al beslissend zijn, naast 't voordeel dat je makkelijker omschudt met een lichtere pan en dat ie sneller goed heet is.
 
Oh zeer zeker wel!
Wok hei (spreek uit als wok hee)!!!!
Dat heb je niet met gietijzer, maar wel met plaatstaal. Hoe meer je 'm gebruikt, hoe beter ie wordt.
DE karakteristieke woksmaak, de adem van de wok. Dat is wok hei.

Alleen dát al zou voor mij al beslissend zijn, naast 't voordeel dat je makkelijker omschudt met een lichtere pan en dat ie sneller goed heet is.

Thanx voor deze bijdrage.
 
@Ronald Bonestroo waar je op doelt is de seasoning die je er in brand naarmate je de pan gebruikt. Dit doe je ook bij een gietijzeren pan.
 
Ik zag net op mijn dealer zijn pagina dat hij wel gietijzeren woks verkoopt. Maar dus beter niet. Maar die is hol aan de binnenkant, maar onderaan is er gewoon een ronde waar je hem netjes mee op een plank kan zetten.

Hoe doe je dat dan meestal als je een gewone bolle hebt? Zit dan daar nog een ring bij of zo?
 
Ik zag net op mijn dealer zijn pagina dat hij wel gietijzeren woks verkoopt. Maar dus beter niet. Maar die is hol aan de binnenkant, maar onderaan is er gewoon een ronde waar je hem netjes mee op een plank kan zetten.

Hoe doe je dat dan meestal als je een gewone bolle hebt? Zit dan daar nog een ring bij of zo?
Die ik heb, van de Bastard, is vlak aan de onderkant. Dus die kan ik gewoon neerzetten.
 
Oh zeer zeker wel!
Wok hei (spreek uit als wok hee)!!!!
Dat heb je niet met gietijzer, maar wel met plaatstaal. Hoe meer je 'm gebruikt, hoe beter ie wordt.
DE karakteristieke woksmaak, de adem van de wok. Dat is wok hei.

Alleen dát al zou voor mij al beslissend zijn, naast 't voordeel dat je makkelijker omschudt met een lichtere pan en dat ie sneller goed heet is.
Ik had zo’n alu op de weber. Alles bleef er aan “plakken”. Twee keer gebruikt en toen snel op MP.
van waar dan nu ineens het enthousiasme van enkelen hier voor die alu variant?
 
Terug
Bovenaan Onderaan