Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Lekker hoor! Heb maar wat bij elkaar gegooid met teriyaki sesam sausje. Heerlijk


(oeps, geen bbq! Sorry)
CC0C3CE0-F57C-4303-973C-1EB3C1F92D03.jpeg
 
@TastyTom, welke olie heb je gebruikt om hem in te branden?
Ik heb gezien dat als ik m'n Plate setter omdraai er een wok in m'n Bastard past. Dus jah. Misschien beland die ook in m'n winkelmandje binnenkort.

Hier eerst een paar van m'n aankopen bij de BBQ.
Een goedkope pizzasteen van €9,75 en een paar mooie handschoenen:
Ik weet nog niet zo goed hoe ik de afbeelding iets kleiner plaats.

The_Bastard_foto_010.jpg
The_Bastard_foto_020.jpg
 
@BJBrink @TastyTom ik gebruikte eerst ook crisco, maar arachideolie bevalt me beter. Makkelijker aan te brengen.
Wel gemerkt dat 2 of 3 keer inbranden te weinig is. Ik heb mijn wok een keer of 6-7 gedaan, en die is eigenlijk perfect, wat me er aan herinnerd dat ik de rest eigenlijk ook opnieuw wil doen. Nu nog een hussie tijd vinden.
 
Thermapen kado gedaan.
Door weer en (over)werk niet aan de zorg voor de Q-tjes toegekomen.
Daarom me zelf maar een kadootje gekocht.

IMG_4218.jpg
 
Ik ben jarig vandaag. Van het weekend het bezoek verspreid ontvangen en eigenlijk alleen maar dingen wat BBQ gerelateerd is;
1616997768714.png


vlnr;
Kersen-houtsnippers
Bakje om houtsnippers in te weken en direct in de kolen te zetten.
Houtskool
Chickenrub
Smoking Rack voor de WSM
BOEK: Over Chacuterie (Meneer Wateetons)
CSG
Rookmot
Bol.com cadeaubon
Alles/plakjes snijder. (kleine shoutout naar @mrooding voor de tip)

We kunnen lekker aan de bak!

PS.
Felicitaties hoeven niet in dit topic, een like accepteer ik ook als felicitatie, houden we het topic lekker schoon.
 
Laatst bewerkt:
Thermapen kado gedaan.
Door weer en (over)werk niet aan de zorg voor de Q-tjes toegekomen.
Daarom me zelf maar een kadootje gekocht.

Bekijk bijlage 18324
Schitterend ding! Mooie kleur ook! Heb de oranje mk3. en ik verbaas me nog steeds hoe snel dat ding is. Aangeschaft voor de Q maar gebruik m ondertussen overal voor. Cake bakken (95 ºC) bijvoorbeeld. Onmisbaar geworden
 
Schitterend ding! Mooie kleur ook! Heb de oranje mk3. en ik verbaas me nog steeds hoe snel dat ding is. Aangeschaft voor de Q maar gebruik m ondertussen overal voor. Cake bakken (95 ºC) bijvoorbeeld. Onmisbaar geworden
gebruik hem ook als ik iets moet frituren, werkt hij ook perfect voor. Even pen in de olie om de temperatuur te checken, of tijdens het wellen van een rookworst.
 
Na alle Inkbird teleurstellingen wat extra geïnvesteerd en deze gekocht....... man man wat werkt dit fijn :love: :love:
IMG_2316.jpeg
 
Na een teleurstellende run met de ikamand deze omgeruild (met kleine bijbetaling) voor een Flame Boss 500. Dit weekend maar eens proberen.

2065550D-7A3B-4ED4-8124-CBC6C7CEE1AA.jpeg
 
Voor de kitchenaid bestaat een variant van kitchenaid zelf, maar ook een andere die het enterprise systeem hanteert (dat doet die van kitchenaid zelf namelijk niet).

Even voor het idee:
Kitchenaid zelf:

Enterprise variant (ook in andere groottes te verkrijgen):

Zou me niet verbazen als er nog meer te vinden is, maar dit geeft op zich wel een mooi startpunt ;)

Voor de KitchenAid adviseer ik absoluut de originele RVS uitvoering te zoeken. Type 5KSMMGA. Deze heb ik zelf, is super degelijk en werkt als een tierelier. Ook worsten maken/darmen vullen gaat perfect. Mag niet in de vaatwasser, maar dat is ook niet nodig.
 
Na alle Inkbird teleurstellingen wat extra geïnvesteerd en deze gekocht....... man man wat werkt dit fijn :love: :love:
Bekijk bijlage 18721
Deze heb ik ook maar stoei regelmatig nog met de billows.. Deze kan ik echt pas koppelen als de Q op temperatuur is anders zet ie een veelste grote hoeveelheid houtskool in de fik.

Ook lijkt de "open klep bescherming" het niet altijd te doen (gaat dan blazen omdat de dome temp daalt bij open dome) . Ben erg benieuwd naar jouw ervaringen..

Sent from my SM-G988B using Tapatalk
 
Deze heb ik ook maar stoei regelmatig nog met de billows.. Deze kan ik echt pas koppelen als de Q op temperatuur is anders zet ie een veelste grote hoeveelheid houtskool in de fik.

Ook lijkt de "open klep bescherming" het niet altijd te doen (gaat dan blazen omdat de dome temp daalt bij open dome) . Ben erg benieuwd naar jouw ervaringen..

Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Ik heb inderdaad dezelfde aandachtspuntjes.
Als ik de BBQ snel wil opwarmen gebruik ik de Billows wel, maar ik stel hem altijd in op 10-15 graden onder de gewenste temperatuur.

Daarnaast werkt de open-lid detection de ene keer beter dan de andere keer.
Ik heb gemerkt dat hij het beste werkt wanneer ik de temperatuursensor op het rooster dicht aan de voorzijde plaats, zodat wanneer ik de BBQ open doe, de sensor direct een enorme temperatuursdaling opmerkt, dan gaat het over het algemeen wel goed.

Wanneer je de BBQ iets langer open houdt, of bijvoorbeeld 2x snel achter elkaar, gaat de fan al wel weer draaien, terwijl dat dan juist is wat je niet wil omdat je al zoveel extra zuurstof in brengt. Vaak haal ik dan nog de temperatuursensor uit de Signals, zodat hij even niets meer registreert.
Wanneer je dan de deksel weer hebt dicht gedaan, druk ik de sensor er weer in, en stel gelijk op de app de gewenste temperatuur in gelijk aan de temperatuur die hij dan ongeveer meet. Vervolgens kan je in ieder geval wel weer lekker naar binnen, wacht ik 5 - 10 minuutjes, kijk ik op de app en stel de temperatuur dan weer in op de gewenste temperatuur, omdat hij die dan vaak al weer ongeveer heeft bereikt. Soms doe ik dat in meerdere stapjes als dat nodig is.

Al met al nog best een gedoe soms, dus ik merk dat ik de Billows steeds minder ga gebruiken, alleen nog met echte lange sessie's zoals pulled pork / short ribs, en soms als ik even weg moet bij bijvoorbeeld spare ribs.
 
Ik heb inderdaad dezelfde aandachtspuntjes.
Als ik de BBQ snel wil opwarmen gebruik ik de Billows wel, maar ik stel hem altijd in op 10-15 graden onder de gewenste temperatuur.

Daarnaast werkt de open-lid detection de ene keer beter dan de andere keer.
Ik heb gemerkt dat hij het beste werkt wanneer ik de temperatuursensor op het rooster dicht aan de voorzijde plaats, zodat wanneer ik de BBQ open doe, de sensor direct een enorme temperatuursdaling opmerkt, dan gaat het over het algemeen wel goed.

Wanneer je de BBQ iets langer open houdt, of bijvoorbeeld 2x snel achter elkaar, gaat de fan al wel weer draaien, terwijl dat dan juist is wat je niet wil omdat je al zoveel extra zuurstof in brengt. Vaak haal ik dan nog de temperatuursensor uit de Signals, zodat hij even niets meer registreert.
Wanneer je dan de deksel weer hebt dicht gedaan, druk ik de sensor er weer in, en stel gelijk op de app de gewenste temperatuur in gelijk aan de temperatuur die hij dan ongeveer meet. Vervolgens kan je in ieder geval wel weer lekker naar binnen, wacht ik 5 - 10 minuutjes, kijk ik op de app en stel de temperatuur dan weer in op de gewenste temperatuur, omdat hij die dan vaak al weer ongeveer heeft bereikt. Soms doe ik dat in meerdere stapjes als dat nodig is.

Al met al nog best een gedoe soms, dus ik merk dat ik de Billows steeds minder ga gebruiken, alleen nog met echte lange sessie's zoals pulled pork / short ribs, en soms als ik even weg moet bij bijvoorbeeld spare ribs.
Ja exact wat ik doe.. En helemaal begrijpen doe ik het niet want dit is software matig goed op te vangen.. De stijgende temperatuur binnen de dome moet steady zijn maar niet recht omhoog.. Zelfs met de max temp op - 15c van de gewilde temp overschiet bijna altijd..

Maar eens kijken of ze een feedback forum of zo hebben

Sent from my SM-G988B using Tapatalk
 
Deze heb ik ook maar stoei regelmatig nog met de billows.. Deze kan ik echt pas koppelen als de Q op temperatuur is anders zet ie een veelste grote hoeveelheid houtskool in de fik.

Ook lijkt de "open klep bescherming" het niet altijd te doen (gaat dan blazen omdat de dome temp daalt bij open dome) . Ben erg benieuwd naar jouw ervaringen..

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

Mijn ervaring is anders..... maar mijn setup waarschijnlijk ook. Ik gebruik ‘m op m’n weber dus mogelijk daalt de temperatuur sneller als ik het deksel open dan op een kamado. Bij mij blijft Billows rustig in ieder geval. Daarbij is er bij mijn Weber meer energie nodig om daarna weer op temperatuur te komen dus een overschoot heb ik ook niet. Ik stort m’n gloeiende kooltjes erin, schakel ‘m in en sluit het deksel..... hooguit een graad of 10 voorbij het setpoint en zakt dan onmiddellijk terug naar waar ‘ie moet zitten......
Allemaal aan de Weber dus zou ik zeggen ;) :ROFLMAO:
 
Wat tangetjes binnen gekregen.
Eea voor een redelijke prijs bij Amazon.
24 cm, 30,5 en 40,6 cm

IMG_4289.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan