Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

8d3934262b33eeb66dacf45c442d5975.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk
 
8d3934262b33eeb66dacf45c442d5975.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk
Die linker is idd zoals bovenstaand super Nice. Ben vooral heel erg benieuwd naar de rechter, is dat wat?

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk
 
Die linker is idd zoals bovenstaand super Nice. Ben vooral heel erg benieuwd naar de rechter, is dat wat?

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk
Ja is ook erg interessant: beschrijft de soorten steaks die er zijn, waar je op moet letten, bereidings wijze etc. Erg informatief, ook enkele recepten en wat er zoal geserveerd en gedronken kan worden bij steaks.
Dit zijn dus geen standaard van de plank recepten boeken.
Beide boeken zijn wel in het Engels geschreven.
Kanttekening: de schrijver gaat vooral uit van bereiding op de offset smoker, hout gestookt. Ook dat komt in beide boeken uitgebreid aan de orde.
Overigens valt er voldoende info voor de doorsnee bbq-er uit te destileren.
Interessant leesvoer.

Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk
 
Hier is afgelopen weekend dan eindelijk de pizza steen van Kamado Joe zelf binnen gekomen. Het voelde voor mij toch een beetje als vreemdgaan als ik er een andere steen op zou leggen maar na 5 maanden was die dan eindelijk op voorraad :) Uiteraard gelijk op de test, nu is het zoekende naar de perfecte pizza deeg :D

PXL_20210220_113318289.MP.jpg


PXL_20210220_184619341.jpg
 
Hier is afgelopen weekend dan eindelijk de pizza steen van Kamado Joe zelf binnen gekomen. Het voelde voor mij toch een beetje als vreemdgaan als ik er een andere steen op zou leggen maar na 5 maanden was die dan eindelijk op voorraad :) Uiteraard gelijk op de test, nu is het zoekende naar de perfecte pizza deeg :D

Bekijk bijlage 16415

Bekijk bijlage 16416
Als je niet wilt kneden ed een tip: bij de JumboFoodmarket bij ons in Breda verkopen ze bolletjes vers pizza deeg. Paar keer gehaald en echt perfect deeg.
 
Als je bij de Makro binnen mag; de diepvries Pizza deegbollen zijn meer dan prima voor luie pizzabakkers als ik :p

Dan moet je 'echt' wel lui zijn vermits pizzadeeg op een paar minuten gemaakt is :ROFLMAO:

In de vriendenkring zijn er 2 vrienden die er gewoon een broodbakmachine van DOMO voor gebruiken. Alles erin en laat maar gaan :ROFLMAO:
 
Die heb ik ook in mijn handen gehad en toch weer terug gelegd in de diepvries. Is het wat?

Naar mijn mening wel...... ongetwijfeld geeft helemaal zelf maken een nog beter resultaat maar daar kan ik niet altijd de tijd voor vinden. Deze bollen zijn lekkerder (en echter 🙃) dan de opgerolde bodems van de Appie. Toevallig vanavond calzone mee gemaakt en die waren weer erg lekker;

IMG_2270.jpeg
 
Dank voor de tips allemaal.

Wij hebben nu dit recept geprobeerd voor de snelheid, uiteraard heeft zelf maken de voorkeur zodat vriendinlief met haar keukenmachine enso aan de slag kan ;) En dit is één van de dingen die voor haar doen hoog op het lijstje staat, dus die zal zich er wel in verdiepen :)
 
Hier is afgelopen weekend dan eindelijk de pizza steen van Kamado Joe zelf binnen gekomen. Het voelde voor mij toch een beetje als vreemdgaan als ik er een andere steen op zou leggen maar na 5 maanden was die dan eindelijk op voorraad :) Uiteraard gelijk op de test, nu is het zoekende naar de perfecte pizza deeg :Dt
Per 500 gram bloem of Italiaans 00 meel 7 gram gist, 10 gram zout, 250ml lauwwarm water en 2 eetlepels olijfolie.

Gist in water oplossen en paar minuten laten staan. Bloem in bak of op werkblad. Water en olijfolie bij bloem. Kneden. Zout erbij. Verder kneden. 1,5 uur laten rijzen. Als het te nat is, wat bloem erbij.

Alles wat je over hebt qua klaar deeg kan je zelf invriezen. Strak in folie rollen en dan het beste in ziplock bag. Vlak voor gebruik dan uit vriezer halen. Rijst namelijk verder zodra het ontdooit is.
 
Per 500 gram bloem of Italiaans 00 meel 7 gram gist, 10 gram zout, 250ml lauwwarm water en 2 eetlepels olijfolie.

Gist in water oplossen en paar minuten laten staan. Bloem in bak of op werkblad. Water en olijfolie bij bloem. Kneden. Zout erbij. Verder kneden. 1,5 uur laten rijzen. Als het te nat is, wat bloem erbij.

Alles wat je over hebt qua klaar deeg kan je zelf invriezen. Strak in folie rollen en dan het beste in ziplock bag. Vlak voor gebruik dan uit vriezer halen. Rijst namelijk verder zodra het ontdooit is.
gebruik dit recept ook. je kan ook de helft van het gist pakken en 4 uur laten rijzen, net wat je lekkerder vindt.
 
gebruik dit recept ook. je kan ook de helft van het gist pakken en 4 uur laten rijzen, net wat je lekkerder vindt.
Is dat van dat gedroogde gist?
 
Per 500 gram bloem of Italiaans 00 meel 7 gram gist, 10 gram zout, 250ml lauwwarm water en 2 eetlepels olijfolie.

Gist in water oplossen en paar minuten laten staan. Bloem in bak of op werkblad. Water en olijfolie bij bloem. Kneden. Zout erbij. Verder kneden. 1,5 uur laten rijzen. Als het te nat is, wat bloem erbij.

Alles wat je over hebt qua klaar deeg kan je zelf invriezen. Strak in folie rollen en dan het beste in ziplock bag. Vlak voor gebruik dan uit vriezer halen. Rijst namelijk verder zodra het ontdooit is.
Klinkt nu al goed!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan