Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Nieuwe thermometer... een beetje op de groei gekocht :giggle:
20200722_204927.jpg
 
En ik heb ook nog een leuke toevoeging aan de BBQ-kast... stevig RVS ribbenrekje. Ziet er top uit, nu nog vies maken.

20200723_225433.jpg
 
2 x Charcoal baskets in RVS voor de WGA ;)
81VWI+V7weL._AC_SL1500_.jpg
 
Ohh!! Waar zijn die te bestellen?! Mooi hoor!!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Zifa grills via google is een Duits bedrijf levert top materiaal is in 1.5mm RVS heb er 2.Bij gebruik van 1 basket leg ik een Alu folie in de 2de en word het een druippan ;)
 
Net wat lokaal gefokt biologisch 100% grassfed hereford gekocht. Wilde wel meer meenemen maar mijn vriezer puilt al uit van het vlees :sneaky:.
Het is een shortrib, stuk Cote d’bouef , picanha en gehakt. De laatste 2 staan niet op de foto. Was vooral verbaasd over de kleur, vrij donker. Shortrib heeft een mooie marmering.
Update, mijn vader (Kok van huis uit), wist me te melden dat de kleur komt van het vaccuum trekken. Schijnt na 30 min uit de vaccuum er weer normaal rood uit te zien. Verklaard waarom de picanha zo veel lichter was van kleur, deze lag vers in de toonbank.
9E90E0DB-68D5-4191-9E2B-81AE46B4EA36.jpeg


3DBF58B3-BCFD-4A49-804B-975B82C30E22.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Net wat lokaal gefokt biologisch 100% grassfed hereford gekocht. Wilde wel meer meenemen maar mijn vriezer puilt al uit van het vlees :sneaky:.
Het is een shortrib, stuk Cote d’bouef , picanha en gehakt. De laatste 2 staan niet op de foto. Was vooral verbaasd over de kleur, vrij donker. Shortrib heeft een mooie marmering.
Update, mijn vader (Kok van huis uit), wist me te melden dat de kleur komt van het vaccuum trekken. Schijnt na 30 min uit de vaccuum er weer normaal rood uit te zien. Verklaard waarom de picanha zo veel lichter was van kleur, deze lag vers in de toonbank.
Bekijk bijlage 6094

Bekijk bijlage 6095
Super gaaf! Ik heb toevallig gister ook een lokaal gefokte 100% grasgevoerde hereford shortrib gekocht. Waar heb jij dit vlees vandaan? Het ziet er wel wat beter gemarmerd uit dan mijn shortrib.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Super gaaf! Ik heb toevallig gister ook een lokaal gefokte 100% grasgevoerde hereford shortrib gekocht. Waar heb jij dit vlees vandaan? Het ziet er wel wat beter gemarmerd uit dan mijn shortrib.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
Heb ze bij herefords.nl gehaald in Kessel. Is een ~20km van mijn huis vandaan dus niet super lokaal, maar in ieder geval dichterbij dan de Hanos ;)
 
Heb ze bij herefords.nl gehaald in Kessel. Is een ~20km van mijn huis vandaan dus niet super lokaal, maar in ieder geval dichterbij dan de Hanos ;)
Tja wat is lokaal, het is uit eigen land dus dat is al veel lokale dan bijvoorbeeld Australische black Angus. Ik heb het bij de kok herefords in lewedorp (Zeeland) gehaald, aanstaande zaterdag wil ik er pastrami beef ribs van gaan maken.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan