- Berichten
- 10.093
Beste bbq-collega's
Geïnspireerd door @Barbeknoei en goede resultaten uit het verleden besloten dat er weer eens shoarma op tafel moest komen. Ook hier is het recept van bbq-junkie in grote lijnen gevolgd.
Bij een lekkere shoarma hoort een goede knoflooksaus. Die maak je dus zelf. Het is losjes gebaseerd op venkeltzaziki van Koken met Max: Griekse yoghurt, knoflook, venkel, pezo en een scheutje olie.
Naast een goede knoflooksaus is gepofte rode ui ook heerlijk bij shoarma. Uitjes grof gesneden met een klein snufje pezo, olijfolie, balsamico en een paar korreltjes gedroogde jalapeno. Dit alles in een alufolie pakketje naast de kooltjes gelegd.
Voor erbij zelf wat naanbrood gebakken en nog wat frisse salade.
OK, vrienden. De pic's or it didn't happen
Kip in de marinade
Vrijdagavond de knoflook saus / tzaziki gemaakt. Knoflooksaus MOET je de avond ervoor maken.
Zaterdag eerst even de winterwielen onder de auto gelegd en daarna samen met dochterlief het naanbrood gemaakt.
#teamwork
Vervolgens de starter aangestoken en ondertussen de kip aan het spit geregen en de rode ui voorbereid
En hoppa, lekker de warmte in. Het waaide al behoorlijk en er moest flink gestookt worden om een beetje de temperatuur erin te krijgen.
Na een uurtje de uitjes eraf gehaald. Man man man, wat ruikt en smaakt dat heerlijk zeg. Top gewoon.
En nog een uurtje later.......
Alles op tafel
En vervolgens op het bordje.
Dit alles genuttigd met een heerlijk fris en zoet tequila-biertje. Het was gewoon even zomer
Wat hebben we weer lekker gegeten. Vooral de uien waren erg goed geslaagd.
Dank voor het kijken
Rick
Geïnspireerd door @Barbeknoei en goede resultaten uit het verleden besloten dat er weer eens shoarma op tafel moest komen. Ook hier is het recept van bbq-junkie in grote lijnen gevolgd.
Bij een lekkere shoarma hoort een goede knoflooksaus. Die maak je dus zelf. Het is losjes gebaseerd op venkeltzaziki van Koken met Max: Griekse yoghurt, knoflook, venkel, pezo en een scheutje olie.
Naast een goede knoflooksaus is gepofte rode ui ook heerlijk bij shoarma. Uitjes grof gesneden met een klein snufje pezo, olijfolie, balsamico en een paar korreltjes gedroogde jalapeno. Dit alles in een alufolie pakketje naast de kooltjes gelegd.
Voor erbij zelf wat naanbrood gebakken en nog wat frisse salade.
OK, vrienden. De pic's or it didn't happen
Kip in de marinade
Vrijdagavond de knoflook saus / tzaziki gemaakt. Knoflooksaus MOET je de avond ervoor maken.
Zaterdag eerst even de winterwielen onder de auto gelegd en daarna samen met dochterlief het naanbrood gemaakt.
#teamwork
Vervolgens de starter aangestoken en ondertussen de kip aan het spit geregen en de rode ui voorbereid
En hoppa, lekker de warmte in. Het waaide al behoorlijk en er moest flink gestookt worden om een beetje de temperatuur erin te krijgen.
Na een uurtje de uitjes eraf gehaald. Man man man, wat ruikt en smaakt dat heerlijk zeg. Top gewoon.
En nog een uurtje later.......
Alles op tafel
En vervolgens op het bordje.
Dit alles genuttigd met een heerlijk fris en zoet tequila-biertje. Het was gewoon even zomer
Wat hebben we weer lekker gegeten. Vooral de uien waren erg goed geslaagd.
Dank voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt: