- Berichten
- 3.616
Geïnspireerd door @kruit17 Jeroen en om een beetje in de stemming te komen voor bacon day vandaag alvast een kiprol met spek en kaas gemaakt.
- kg kipfilet "plat gemaakt"
Had geen officiële keuken hamer maar met een ongebruikte rubber hamer gaat het ook
Ontbijtspek neergelegd.
Kip kruiden van de Jumbo.
Geplette kipfilet erop.
Weer wat kruiden
Kaas plakjes
Met keuken folie strak opgerold en vast gezet met slagers touw.
Nog een uurtje in de koelkast en daarna op de BBQ.
Indirect met een blokje kersenhout. Temperatuur 150-160 graden.
Wat aardappels en zoete aardappel erbij om te poffen.
Wat paprika tomaatjes en ui erbij om te roosteren.
Na ca 1,5 uur kerntemperatuur bereikt van 76-80 graden.
Heeft prima gesmaakt. Voor herhaling vatbaar? Meer dan dat!
Verbeterpunten? Zeker!
- kip nog wat platter slaan.....
- iets minder kaas.
- kruiden mogen wat meer .
Trouwens de eerste keer dat we de zoete aardappel gepoft hebben maar dat was ook erg lekker.
Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
- kg kipfilet "plat gemaakt"


Had geen officiële keuken hamer maar met een ongebruikte rubber hamer gaat het ook

Ontbijtspek neergelegd.

Kip kruiden van de Jumbo.

Geplette kipfilet erop.
Weer wat kruiden
Kaas plakjes

Met keuken folie strak opgerold en vast gezet met slagers touw.


Nog een uurtje in de koelkast en daarna op de BBQ.
Indirect met een blokje kersenhout. Temperatuur 150-160 graden.
Wat aardappels en zoete aardappel erbij om te poffen.

Wat paprika tomaatjes en ui erbij om te roosteren.

Na ca 1,5 uur kerntemperatuur bereikt van 76-80 graden.



Heeft prima gesmaakt. Voor herhaling vatbaar? Meer dan dat!
Verbeterpunten? Zeker!
- kip nog wat platter slaan.....
- iets minder kaas.
- kruiden mogen wat meer .
Trouwens de eerste keer dat we de zoete aardappel gepoft hebben maar dat was ook erg lekker.
Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk