BasBQ
Beef en Steak

Kiprol met spek en kaas

 
 
 

Cherrywood

Gemarineerd
Berichten
2.063
Geïnspireerd door @kruit17 Jeroen en om een beetje in de stemming te komen voor bacon day vandaag alvast een kiprol met spek en kaas gemaakt.
- kg kipfilet "plat gemaakt"
4026897e0cc9576c8ea2ab53e2dd5ee7.jpg

Had geen officiële keuken hamer maar met een ongebruikte rubber hamer gaat het ook
Ontbijtspek neergelegd.
4d262cf5e0c5624e33d829c38610db28.jpg

Kip kruiden van de Jumbo.
2a7027490f717e6973357a42c92ab3cc.jpg

Geplette kipfilet erop.
Weer wat kruiden
Kaas plakjes
e8bf01c4801b56ba7065f59742d0ff83.jpg

Met keuken folie strak opgerold en vast gezet met slagers touw.
10f83920adea6b833ea6d83a69bca41e.jpg
e2d93302d93629cad6db1e53670ed788.jpg

Nog een uurtje in de koelkast en daarna op de BBQ.
Indirect met een blokje kersenhout. Temperatuur 150-160 graden.
Wat aardappels en zoete aardappel erbij om te poffen.
d900636369aaed11eeee64b25797f948.jpg

Wat paprika tomaatjes en ui erbij om te roosteren.
f8f50c95401b63c8cc40d8852ae5c745.jpg

Na ca 1,5 uur kerntemperatuur bereikt van 76-80 graden.
a5dc2e172a73700b7846bb28c3e38b22.jpg

69199ec20c4dc07c399be6fbcb51f6e3.jpg

129739cebbb5a7137cdd2adfe5118660.jpg


Heeft prima gesmaakt. Voor herhaling vatbaar? Meer dan dat!
Verbeterpunten? Zeker!
- kip nog wat platter slaan.....
- iets minder kaas.
- kruiden mogen wat meer .

Trouwens de eerste keer dat we de zoete aardappel gepoft hebben maar dat was ook erg lekker.


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Dit ziet er mooi uit. Veel werk, maar met een mooi resultaat.
Wellicht volgende keer een zwaardere hamer gebruiken...🤣🤣
 
Ziet er mooi uit, zekers met die uitgelopen kaas

Lijkt de kop van Jut wel zo met die hamer, volgende keer met 2 handen vasthouden? 😉
Op een keuken hamer zitten ook puntjes
 
Was al een beetje bang voor mijn aanrecht blad ..

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Lekker z'n kip rollade. Heb je mooi gemaakt. Jullie hebben goed gegeten.
En zoete aardappel is inderdaad erg lekker icm met BBQ.
 
Na nogal wat drukte met verbouwen eindelijk weer eens wat meer tijd om de Q aan te zetten.
Op verzoek de kiprollade met spek en kaas.

In de basis op dezelfde manier als hierboven, kip vlinderen en met de "rubber hamer " nog wat platter maken.

Dit keer een kruidenmix richting Cajun voor 1 kg kip:
  • 3 tl knoflook gran.
  • 2 tl uien gran.
  • 3 tl paprikapoeder. gerookt
  • 2 tl parikapoeder
  • 1 tl chiliflakes
  • 2 tl oregano.
  • 2 tl thijm
  • 2 tl zout
  • 1 tl peper gemalen.
Geraspte oude kaas gebruikt. Werkt makkelijker.
IMG_20220501_164548.jpg
IMG_20220501_164720.jpg


IMG_20220501_165756.jpg
Na binden met slagerstouw strak in de folie nog een paar uur de koelkast in.
IMG_20220501_170809.jpg


Bij 160 graden indirect tot een kerntemperatuur van 75 graden.
IMG_20220501_185914.jpg
IMG_20220501_185907.jpg
IMG_20220501_185907.jpg
IMG_20220501_190155.jpg

Heerlijk sappig.
Als bij gerecht hadden we een Melanzane alla Parmagiana naar het recept van @Jet ( geen foto van dus niet gebeurt.....)
Maar we hebben lekker gegeten.

IMG_20220501_190152.jpg
 
Na nogal wat drukte met verbouwen eindelijk weer eens wat meer tijd om de Q aan te zetten.
Op verzoek de kiprollade met spek en kaas.

In de basis op dezelfde manier als hierboven, kip vlinderen en met de "rubber hamer " nog wat platter maken.

Dit keer een kruidenmix richting Cajun voor 1 kg kip:
  • 3 tl knoflook gran.
  • 2 tl uien gran.
  • 3 tl paprikapoeder. gerookt
  • 2 tl parikapoeder
  • 1 tl chiliflakes
  • 2 tl oregano.
  • 2 tl thijm
  • 2 tl zout
  • 1 tl peper gemalen.
Geraspte oude kaas gebruikt. Werkt makkelijker.Bekijk bijlage 39042Bekijk bijlage 39043

Bekijk bijlage 39044Na binden met slagerstouw strak in de folie nog een paar uur de koelkast in.Bekijk bijlage 39045

Bij 160 graden indirect tot een kerntemperatuur van 75 graden.
Bekijk bijlage 39047Bekijk bijlage 39046Bekijk bijlage 39046Bekijk bijlage 39051
Heerlijk sappig.
Als bij gerecht hadden we een Melanzane alla Parmagiana naar het recept van @Jet ( geen foto van dus niet gebeurt.....)
Maar we hebben lekker gegeten.

Bekijk bijlage 39049
Waarom wordt de kip in de folie gerolde?ziet er allen bij super lekker uit.
 
Lijkt me lekker 😋
Ook eens maken😃
 
Door de kip strak in de folie te rollen en zo weg te leggen krijgt de rollade mooi zijn vorm.
Ik maak dit meestal in de ochtend of een dag eerder. Kruiden kunnen dan ook lekker intrekken....
 
  • Leuk
Waarderingen: Don
Ziet er goed uit.

Je zou hem ook nog kunnen lakken met een mooie bbq saus. 😋😋
 
Dat ziet er goed uit. Maar Minder kaas kan ik me niet voorstellen 😝
 
Dat ziet er lekker uit,. En gelijk inspiratie op gedaan voor een nieuw 🐔 project!
 
Gaat direct op de todo lijst
 
Terug
Bovenaan Onderaan