Beef en Steak

Keramische barbecues: het aansteken

Leuk toch die fb groepen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

 
 
 

zktom82

Tondelzoeker
Berichten
23
DSC_0691.jpg


Laat nu de barbecue op temperatuur komen. Hoe je de temperatuur kunt regelen lees je in Deel 2 van deze serie (link naar deel 2)

@Smokie deze deel 2 bedoelde ik
 
Mooie uitleg. Ik wist nog even niet wat ik met het oude houtskool moet doen. Maar als ik het dus goed begrijp onderin de vuurmand laten en verse houtskool er bovenop?
 
Dat doe ik wel altijd. Maar ik ben lui 😉. Je kan het ook naar voren halen en de nieuwe houtskool erachter.
 
Mooie uitleg. Ik wist nog even niet wat ik met het oude houtskool moet doen. Maar als ik het dus goed begrijp onderin de vuurmand laten en verse houtskool er bovenop?

Als je een mandje heb kan je deze effe schudden waardoor je het as en kleine stukkies eruit schut
 
Ik heb ook al een tijdje een mand en schud het dan uit. Nieuwe houtskool telkens er bovenop.

Zo doe ik het ook.
Wokkels tussen het restant en dan rustig aan bijvullen zodat de wokkels niet verstikken
 
Zo doe ik het ook.
Wokkels tussen het restant en dan rustig aan bijvullen zodat de wokkels niet verstikken

Ik had in een boek gelezen dat je de wokkels net niet moet onderstoppen, maar gewoon er bovenop leggen. Stiekem duw ik hem wel een beetje tussen het houtskool ipv ze er net bovenop te leggen :ROFLMAO: Geeft me een beter gevoel.
 
Als jullie eerst een lage temperatuur gebruiken en vervolgens willen veranderen naar een hoge temp, hoe doen jullie dat dan? Extra wokkels erbij? Of alleen door meer zuurstof toe te laten?
 
Als jullie eerst een lage temperatuur gebruiken en vervolgens willen veranderen naar een hoge temp, hoe doen jullie dat dan? Extra wokkels erbij? Of alleen door meer zuurstof toe te laten?
Schuiven open is voldoende.
Wokkels is alleen nodig om je houtskool te laten branden, als je tijdje op lage temperatuur hebt gezeten zul je zien dat al een aardige hoeveelheid van je kolen al branden, die extra wokkel gaat echt niet helpen om het op hogere temperatuur te krijgen.
 
hoi vraagje er word gepraat over de eerste 3 keer niet hoger dan 200 gr maar hoelang moet je dat doen ?of is gewoon de eerste 3 lekker gebruiken maar niet hoger dan die 200 gr ?? :unsure:
 
hoi vraagje er word gepraat over de eerste 3 keer niet hoger dan 200 gr maar hoelang moet je dat doen ?of is gewoon de eerste 3 lekker gebruiken maar niet hoger dan die 200 gr ?? :unsure:
Uit mijn hoofd is dat 3x 2 uur, daarna mag je hem opstoken. Let wel, dit is per merk verschillend dus ik kan alleen praten over het merk Kamado wat ik heb: Grizzly Grills

Net link naar artikel gevonden:



Verstuurd vanaf mijn DN2103 met Tapatalk
 
hoi vraagje er word gepraat over de eerste 3 keer niet hoger dan 200 gr maar hoelang moet je dat doen ?of is gewoon de eerste 3 lekker gebruiken maar niet hoger dan die 200 gr ?? :unsure:
Sowieso zou ik altijd de handleiding van jouw kamado volgen. Dan zit je in ieder geval safe qua garantie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan