- Berichten
- 209
Kaas, dat lust ik wel. En cheesecake al helemaal.
Maar nog nooit in de barbecue gemaakt, maar dat moet wel lukken.
Eerst een bodem maken voor de taart. Wat boter, bloem, eigeel en suiker bij elkaar met een snufje zout. In de cakevorm proppen en voila. De kleine Q naar 175 graden gebracht, om en nabij en ongeveer 20 minuten bakken. Intussen de weber klaar maken voor de volgende ronde. Die moet een goed uur op 130 graden blijven hangen.
Dan snel de vulling mengen. Roomkaas, suiker, ei, vanille extract, zure room, maïzena en wat citroenrasp. Intussen is de bodem klaar.
Even snel een fotootje
nu kunnen we beginnen aan het frambozenmengsel voor de swirls. Wat frambozen koken met suiker en de pitjes eruit zeven.
Als de bodem afgekoeld is de vulling erop
En dan gaan we swirlen
Ziet er al mooi uit, nu de rest
Naar de weber!
Na een uurtje even meten, kerntemperatuur is 65,4 graden dus perfect op tijd gemeten. Snel eruit
Even de randjes lossnijden
En een nachtje de koeling in.
Altijd lastig dat wachten, maar de volgende dag iedereen thuis weer blij gemaakt met een heerlijk stukje cake
Maar nog nooit in de barbecue gemaakt, maar dat moet wel lukken.
Eerst een bodem maken voor de taart. Wat boter, bloem, eigeel en suiker bij elkaar met een snufje zout. In de cakevorm proppen en voila. De kleine Q naar 175 graden gebracht, om en nabij en ongeveer 20 minuten bakken. Intussen de weber klaar maken voor de volgende ronde. Die moet een goed uur op 130 graden blijven hangen.
Dan snel de vulling mengen. Roomkaas, suiker, ei, vanille extract, zure room, maïzena en wat citroenrasp. Intussen is de bodem klaar.
Even snel een fotootje
nu kunnen we beginnen aan het frambozenmengsel voor de swirls. Wat frambozen koken met suiker en de pitjes eruit zeven.
Als de bodem afgekoeld is de vulling erop
En dan gaan we swirlen
Ziet er al mooi uit, nu de rest
Naar de weber!
Na een uurtje even meten, kerntemperatuur is 65,4 graden dus perfect op tijd gemeten. Snel eruit
Even de randjes lossnijden
En een nachtje de koeling in.
Altijd lastig dat wachten, maar de volgende dag iedereen thuis weer blij gemaakt met een heerlijk stukje cake