- Berichten
- 5.304
Daar sla je de spijker op zijn kop.
Persoonlijk ben ik opzoek naar een simpele goedkope manier om eens iets indirect te doen. (Denk aan een beenhammetje oid)
Complete maaltijden met meerdere zones ga je hier niet op maken en als ik gietijzer wil leg ik mijn searing grate van Weber er wel op.
Het eerder genoemde hitteschild is voor mij genoeg en doet zijn ding.
als ik eerlijk mag zijn, gebruik ik de 2 zones apart niet zo vaak. Heb dat in het begin al eens gedaan, maar vaak maak ik geen ganse menu's op 1 toestel. Dus als ik bv een steak reverse doe, let ik de deflector erin, dan de half moon gietijzer en boven de RVS roosters. Die gietijzeren steek ik er al in zodat hij al opgewarmd is. Eens kern op pakweg 45°, haal ik de RVS roosters eruit alsook de deflector en zet de poorten open zodat hij naar 230° gaat om dan te searen. Dat werkt voor mij makkelijk en zo heb ik niet de kans dat bv langs de zijkant het vlees wat meer warmte krijgt.
Op de Junior werkt het met dat ding op de foto perfect. Maar daar steek ik direct het gietijzeren rooster er al in.