BasBQ
Beef en Steak

Heat deflector (of lekbak) Kamado Mini (blokker)

Bedankt voor je antwoord Stijn!

Ik ga maar gewoon een gietijzeren pannetje van 20 cm in diameter bestellen. Scheelt me een hoop werk  ;)

Of is er inmiddels een aftermarket heat deflector op de markt die past op deze "me-too" kamado ( binnendiameter vuurmand 21.5 cm) van de lidl?
 
Vismuis zei:
Ik gebruik ook een gietijzeren pan als deflector in de blokker kamado. Werkt goed!

Ander vraagje: Hoe kom ik aan dit roostertje? Zie zwarte rooster in foto hieronder? Ik ben deze kwijt, heel raar, en zoek er eentje (voor weinig:))

c8858521f0b68f0e825d32bea43d23e4.jpg

RVS kolenrooster bij MEERBBQ, weet niet of dit de juiste diameter is, deze is voor de BGE mini en small rond 14 cm, er zijn ook nog andere maten

https://www.meerbarbecue.nl/high-que-kolen-rooster-voor-de-big-green-egg-small.html
 
crisis zei:
Hallo,
Ik ben sinds kort ook in het bezit van een mini kamado. Ik wilde een heat deflector maken van een stuk rvs dat ik nog heb liggen.... Wat denken jullie, gaat dat ook werken?

Rvs kan hoge temperaturen aan, maar het stuk dat ik heb liggen is vrij dun (1mm).

Ben benieuwd naar jullie menig hierover.

Zelf ben ik van mening dat een steen op een mini kamado nog te prijzig is. Zelf ben ik niet zo handig, maar heb op marktplaats een RVS heat deflector gevonden. Werkt echt perfect! Slowcooking spareribs, picanha, beenham, bavette gaan allemaal zonder problemen.
Moeite waard om het te proberen!
 

Raymon

Vuurmaker
Berichten
54
Ik gebruik een pizza steen van fornetto dit zijn kinder pizza stenen en worden per 4 verkocht zijn lekker dik en passen perfect in combinatie met 3 boutjes met moeren rust die hierop en nooit problemen mee gehad ideaal.

Ik heb ze bij intratuin vandaan maar daar zag ik ze niet meer.

 
Wat zou beter werken.. Een gietijzeren pan of idd keramische onderzetter/pizzasteen?

Gietijzer lijkt me veel sterkere warmte te geven.. Keramiek is wat stabieler toch?
 
Ik maak mijn opmerking alleen met de intentie om het voor iedereen gezond te houden.

ik zie toegepast hoekstukken die gegalvaniseerd lijken te zijn, persoonlijk zou ik als metaal materiaal alleen rvs 304 of 316 toepassen.
je heb anders niet de zekerheid dat er ongewenste gassen van het zink vrij komen. Zeker bij temperaturen rond de 200 gr.
Maar dat vind ik.
 
@Zzzjon & @Bierbrouwer John ik ben ook tegen dit probleem aan gelopen met mijn 13” Kamado van de Lidl eerst had ik een gietijzer pannetje met twee hendels gekocht die met de hendels op de vuurring rust.
F7F6DDC1-21C6-492E-9FE0-DD52966ABEDF.jpeg


Maar de beste oplossing is gewoon een plate setter die heb ik hier kunnen vinden en die past perfect en niet te duur denk ik zo.

D72B6232-2B0C-4C56-BF67-BA349E7DB5D2.jpeg
 
Ga ik bestellen, bedankt!
 
@Zzzjon & @Bierbrouwer John ik ben ook tegen dit probleem aan gelopen met mijn 13” Kamado van de Lidl eerst had ik een gietijzer pannetje met twee hendels gekocht die met de hendels op de vuurring rust.
Bekijk bijlage 33598

Maar de beste oplossing is gewoon een plate setter die heb ik hier kunnen vinden en die past perfect en niet te duur denk ik zo.

Bekijk bijlage 33599
Die had ik ook al gezien. Niet te duur idd als die wel heel blijft tenminste. Is er nog een soort "regel" vwb afstand houtskool-onderkant platezetter?
 
Die had ik ook al gezien. Niet te duur idd als die wel heel blijft tenminste. Is er nog een soort "regel" vwb afstand houtskool-onderkant platezetter?

Nee, voldoende airflow is belangrijk dus niet afvullen tot tegen die plaat aan.
 
Moet ik thuis nakijken maar vlgs. mij bieden meerdere partijen dit aan. Vraag blijft wat het fijnste zou werken.

Die wat je post is vrij multifunctioneel. Daar passen dus de RVS roosters op, alsook gietijzer. Maar hier past dus ook een wok en dutch oven op. Wel aangepast aan de maat van de kamado :ROFLMAO:
 
Terug
Bovenaan Onderaan