- Berichten
- 372
Afgelopen zaterdagmiddag de procureur aan lappen gesneden van ongeveer een centimeter dik.
Gyroskruiden (Apollo / Hanos) erop gegooid en in de koeling voor de zondag.
Zondagmiddag de gyros aan het spit gemaakt met een have ui boven en onder. Houtskool aangestoken, diffuser plate erop, summit op 150 graden en draaien maar.
Na een uur of 3 was de kerntemperatuur rond de 65 graden dus tijd om te gaan snijden.
Erg lekker dit. Volgende keer misschien een gedeelte afsnijden en daarna weer op de summit, zodat er opnieuw een korstje ontstaat.
Wat ik ook zeker ga doen de volgende keer is de lappen maar aan 1 kant bestrooien met kruiden. Nu was het soms net iets té gekruid (zout).
Op een pitabroodje met wat tzatziki en "pickled red onions" waren de kruiden al een stuk minder overheersend, dus we stonken lekker naar knoflook
Maar hoe dan ook, zeker voor herhaling vatbaar en leuk om een keer te doen.



Gyroskruiden (Apollo / Hanos) erop gegooid en in de koeling voor de zondag.
Zondagmiddag de gyros aan het spit gemaakt met een have ui boven en onder. Houtskool aangestoken, diffuser plate erop, summit op 150 graden en draaien maar.
Na een uur of 3 was de kerntemperatuur rond de 65 graden dus tijd om te gaan snijden.
Erg lekker dit. Volgende keer misschien een gedeelte afsnijden en daarna weer op de summit, zodat er opnieuw een korstje ontstaat.
Wat ik ook zeker ga doen de volgende keer is de lappen maar aan 1 kant bestrooien met kruiden. Nu was het soms net iets té gekruid (zout).
Op een pitabroodje met wat tzatziki en "pickled red onions" waren de kruiden al een stuk minder overheersend, dus we stonken lekker naar knoflook

Maar hoe dan ook, zeker voor herhaling vatbaar en leuk om een keer te doen.


