NSM
Vuurmaker
- Berichten
- 74
Na de spareribs van 3 weken terug en de black agnusburgers van vorige week was het nu tijd voor een gevulde bavette rollade. Naar eigen recept en het combineren van diverse gelezen info op het bbq darkweb. 
De bavette gevlinderd en de volgende stappen uitgevoerd;
#insmerenmetgroenepesto #groenenzwarteolijven
#peperenzout
#pijnboompit
#ParmigianoReggiano
#rucola
#kersenrookhout
Slow op bbq temp van rond de 110 °C de rollade tot kern 48°C laten komen (+/- 55 min.)
Als je dan niets te doen hebt? Precies:
Bij kern 48°C van de Q af en ingepakt in alu folie. Q opgestookt tot +/- 200°C en tot kern 53 afgegrild.
De oven nog even aangezet voor;
#gegrildegroenten (courgette, aubergine, paprika, tomaatjes, knoflook, peper en zout)
#zoeteaardappelfrites
En uiteindelijk echt heerlijk gegeten!
Was zeer tevreden. Enige is dat de dunnere uiteinden wel iets te doorbakken waren, daarentegen was het gehele midden stuk perfect rosé zoals wij het graag eten.
Deze gaat nog wel eens gemaakt worden.
Note to myself: dan niet de prociutto crudo vergeten pannenkoek!

De bavette gevlinderd en de volgende stappen uitgevoerd;
#insmerenmetgroenepesto #groenenzwarteolijven
#peperenzout
#pijnboompit
#ParmigianoReggiano
#rucola
#kersenrookhout
Slow op bbq temp van rond de 110 °C de rollade tot kern 48°C laten komen (+/- 55 min.)
Als je dan niets te doen hebt? Precies:
Bij kern 48°C van de Q af en ingepakt in alu folie. Q opgestookt tot +/- 200°C en tot kern 53 afgegrild.
De oven nog even aangezet voor;
#gegrildegroenten (courgette, aubergine, paprika, tomaatjes, knoflook, peper en zout)
#zoeteaardappelfrites
En uiteindelijk echt heerlijk gegeten!
Was zeer tevreden. Enige is dat de dunnere uiteinden wel iets te doorbakken waren, daarentegen was het gehele midden stuk perfect rosé zoals wij het graag eten.
Deze gaat nog wel eens gemaakt worden.
Note to myself: dan niet de prociutto crudo vergeten pannenkoek!
