- Berichten
- 5.285
Ik hoop dat het goed staat bij L&S, want de sessie duurde toch 3 uur 
Gisteren was het dan eens zo ver en heb ik eens voor de allereerste keer zelf beef jerky gemaakt. Triest om te zien dat ze voor 25gr hier meer dan €3 durven vragen, maar het zal vooral aan de verpakking liggen zeker?
Ik overal maar zitten zoeken naar een goede marinade, maar 100 sites, 100 verschillende waardoor ik het bos door de bomen niet meer zag. Dus heb zelf maar wat zitten bij mekaar kappen zoals sojasaus, ketjap manis, peper, zout, lookpoeder, olijfolie, azijn, bruine suiker, worcestersiresauce,... in de hoop dat het goed zou zijn. Maar de volgende keer kan ik dat natuurlijk wat bijsturen na deze batch.
Ik liep gisteren wel tegen wat problemen aan met de temperatuur en de enige verklaring die ik kan verzinnen, is de hevige wind. De KJ staat thans wel overdekt, maar de wind kan er wel een beetje aan. Ik kreeg hem totaal niet stabiel, en de app van Thermoworks hielp ook niet goed mee. Als ik de app volgde was het bv 67° en exact 1 min later 75° en zo ging het continu op en neer, elke minuut grote verschillen. Dus de app werkte gisteren niet lekker. Maar ook op het toestel ging het veel op en neer. Dus waar men normaal voor beef jerky rond de 75° zit, schommelde het 3u lang tussen de 65° en 90°C.
Maar na een sessie van 3u leken ze klaar. Ik had wel gelezen dat het nog een dagje of 2 best blijft liggen. Ik had er nog warm van geproefd en wist niet goed wat ervan te denken. Daarna is een vriend komen proeven, maar toen kwamen ze al uit de koelkast en toen was de smaak en textuur wat beter. Wel veel rooksmaak aan, maar dat zal dan wss ietsje minderen door nog te liggen.
Een ander probleempje was dat ik overal gelezen had dat ze 3 à 4mm dik moesten zijn. Ik de entrecote van Belgisch WitBlauw half bevroren door de snijmachine gehaald en 'daarna' pas gemeten en zat ruim aan 5mm. Als afgewerkt product, is dat idd wel iets te dik. Dus volgende keer wat beter op letten.
Daarna kon ik dan het avondeten op de KJC maken, maar wilde absoluut de Junior ontmaagden en dus nog een entrecote met de reverse erop gedaan.
Daarnet wel nog even gaan kijken naar de beef jerky, en blijkbaar is het niet aangeraden dat in een gesloten doos in de koelkast te steken, want wordt vochtig van binnen. Dus eventjes nog opzoeken hoe ik dit het beste bewaar. Iemand tips?

Gisteren was het dan eens zo ver en heb ik eens voor de allereerste keer zelf beef jerky gemaakt. Triest om te zien dat ze voor 25gr hier meer dan €3 durven vragen, maar het zal vooral aan de verpakking liggen zeker?

Ik overal maar zitten zoeken naar een goede marinade, maar 100 sites, 100 verschillende waardoor ik het bos door de bomen niet meer zag. Dus heb zelf maar wat zitten bij mekaar kappen zoals sojasaus, ketjap manis, peper, zout, lookpoeder, olijfolie, azijn, bruine suiker, worcestersiresauce,... in de hoop dat het goed zou zijn. Maar de volgende keer kan ik dat natuurlijk wat bijsturen na deze batch.
Ik liep gisteren wel tegen wat problemen aan met de temperatuur en de enige verklaring die ik kan verzinnen, is de hevige wind. De KJ staat thans wel overdekt, maar de wind kan er wel een beetje aan. Ik kreeg hem totaal niet stabiel, en de app van Thermoworks hielp ook niet goed mee. Als ik de app volgde was het bv 67° en exact 1 min later 75° en zo ging het continu op en neer, elke minuut grote verschillen. Dus de app werkte gisteren niet lekker. Maar ook op het toestel ging het veel op en neer. Dus waar men normaal voor beef jerky rond de 75° zit, schommelde het 3u lang tussen de 65° en 90°C.
Maar na een sessie van 3u leken ze klaar. Ik had wel gelezen dat het nog een dagje of 2 best blijft liggen. Ik had er nog warm van geproefd en wist niet goed wat ervan te denken. Daarna is een vriend komen proeven, maar toen kwamen ze al uit de koelkast en toen was de smaak en textuur wat beter. Wel veel rooksmaak aan, maar dat zal dan wss ietsje minderen door nog te liggen.
Een ander probleempje was dat ik overal gelezen had dat ze 3 à 4mm dik moesten zijn. Ik de entrecote van Belgisch WitBlauw half bevroren door de snijmachine gehaald en 'daarna' pas gemeten en zat ruim aan 5mm. Als afgewerkt product, is dat idd wel iets te dik. Dus volgende keer wat beter op letten.
Daarna kon ik dan het avondeten op de KJC maken, maar wilde absoluut de Junior ontmaagden en dus nog een entrecote met de reverse erop gedaan.
Daarnet wel nog even gaan kijken naar de beef jerky, en blijkbaar is het niet aangeraden dat in een gesloten doos in de koelkast te steken, want wordt vochtig van binnen. Dus eventjes nog opzoeken hoe ik dit het beste bewaar. Iemand tips?