- Berichten
- 5.321
Gisteren nog wat vrienden over de vloer gekregen en nog wat vlees op de Q gegooid.
- Entrecote - 800gr
- Rollade van bavette - 1,8kg bevette
- Achterbil van wild zwijn - 2st van 1kg
De entrecote niets spannends aan en dus gewoon gerubd met een koffierub en een reverse sear.
De rollade was nu een 2de keer dat ik het maakte, en de eerste keer alles perfect, maar deze keer liep het niet lekker. Het vlinderen vind ik niet zo makkelijk bij zo een groot stuk vlees en zat er hier en daar erdoor en moest ik corrigeren. Daarna belegd met truffeltapenade, gestoofde spinazie, pijnboompitten, olijven en geraspte kaas. Maar het rollen was toch maar een vettige bedoeling, want het kwam er langs alle kanten uit. Denk de volgende keer de spinazie droog erin te steken ipv gestoofd en de truffeltapenade nog wat dunner. En heel belangrijk, aan het einde een 5-tal cm niets leggen om netjes dicht te rollen zonder dat het er allemaal uit komt. Dus het opbinden liep ook niet lekker. Hier ook een reverse sear en desondanks dat allemaal vlot verliep, bleef het een slappe rollade. Was zeker niet slecht qua smaak, maar ik heb hem liever wat vaster. Toch een aantal puntjes om aan te werken.
Dan het wild zwijn. Gewoon indirect met wat rookhout op 160 a 180° gegaard tot 65° intern. Ik had deze van een rub voorzien (ben de naam even kwijt). Een 10-tal minuten laten rusten. Daarna aangesneden. Zag mooi rood van binnen en kwam ook heel veel vocht uit bij het aansnijden. Maar eens aangesneden, was er ietsje erna niet meer zo heel veel rosé te zien binnenin. Geen idee hoe het komt. Mss nog wat langer laten rusten? Maar de smaak was wel OK. Volgende keer eens apart maken en me meer op dit deel concentreren. Mijn overbuur is jager en die komt er makkelijk aan.
Het dessert is iets wat mijn zoontje graag maakt. Was hij op instagram tegen gekomen. Dus een chocolade postje maken, vullen met chocomousse en bovenaan een wortel in marsepein met daarrond Oreo-kruimels waardoor het geheel lijkt op een bloempotje.
Foto's zijn maar hier en daar wat rap tussendoor getrokken.
- Entrecote - 800gr
- Rollade van bavette - 1,8kg bevette
- Achterbil van wild zwijn - 2st van 1kg
De entrecote niets spannends aan en dus gewoon gerubd met een koffierub en een reverse sear.
De rollade was nu een 2de keer dat ik het maakte, en de eerste keer alles perfect, maar deze keer liep het niet lekker. Het vlinderen vind ik niet zo makkelijk bij zo een groot stuk vlees en zat er hier en daar erdoor en moest ik corrigeren. Daarna belegd met truffeltapenade, gestoofde spinazie, pijnboompitten, olijven en geraspte kaas. Maar het rollen was toch maar een vettige bedoeling, want het kwam er langs alle kanten uit. Denk de volgende keer de spinazie droog erin te steken ipv gestoofd en de truffeltapenade nog wat dunner. En heel belangrijk, aan het einde een 5-tal cm niets leggen om netjes dicht te rollen zonder dat het er allemaal uit komt. Dus het opbinden liep ook niet lekker. Hier ook een reverse sear en desondanks dat allemaal vlot verliep, bleef het een slappe rollade. Was zeker niet slecht qua smaak, maar ik heb hem liever wat vaster. Toch een aantal puntjes om aan te werken.
Dan het wild zwijn. Gewoon indirect met wat rookhout op 160 a 180° gegaard tot 65° intern. Ik had deze van een rub voorzien (ben de naam even kwijt). Een 10-tal minuten laten rusten. Daarna aangesneden. Zag mooi rood van binnen en kwam ook heel veel vocht uit bij het aansnijden. Maar eens aangesneden, was er ietsje erna niet meer zo heel veel rosé te zien binnenin. Geen idee hoe het komt. Mss nog wat langer laten rusten? Maar de smaak was wel OK. Volgende keer eens apart maken en me meer op dit deel concentreren. Mijn overbuur is jager en die komt er makkelijk aan.
Het dessert is iets wat mijn zoontje graag maakt. Was hij op instagram tegen gekomen. Dus een chocolade postje maken, vullen met chocomousse en bovenaan een wortel in marsepein met daarrond Oreo-kruimels waardoor het geheel lijkt op een bloempotje.
Foto's zijn maar hier en daar wat rap tussendoor getrokken.