BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door KJ

  1. KJ

    Black Angus entrecote mayosear

    respect. ziet er goed uit die badkamer.
  2. KJ

    Is de Weber Summit Kamado een volwaardige kamado volgens jullie?

    Klopt Hans, wat ik had gevonden is dat kamado stookplaats/ketelplaats betekent. Het is een japans traditionele hout(skool) gestookte oven. Dus in dat opzicht een een WSK net zoveel een kamado als de BGE's, KJ's, Primo's, Bastards etc. Goeie marketing heeft ervoor gezord dat wat wij onder...
  3. KJ

    Is de Weber Summit Kamado een volwaardige kamado volgens jullie?

    Kijk ook goed naar wat je er mee wil gaan maken/doen, en pin jezelf niet teveel vast op wat wel/niet een echte kamado is, of wat volgens andere mensen wel/niet een echte kamado zou zijn. Ik heb zelf een WSK en kan je die aanraden door wat al eerder is aangehaald. De WSK is trouwens dubbelwandig...
  4. KJ

    Bonen: BBQ Baked Beans

    net waar ik naar op zoek was :) zou rookhout nog wat toevoegen?
  5. KJ

    Welke onderdelen van BGE of Kamado Joe kan ik gebruiken op Weber Summit

    Gefeliciteerd! De roostermaat is 24 inch, gelijk aan de bge xl en de big joe. Op basis hiervan zouden de roosters onderling passend moeten zijn.
  6. KJ

    Pastrami, het was alweer te lang geleden

    Dat licht vacumeren heb ik een paar weken terug gedaan, een stuk beenham van 4kg gepekeld in een vacuumzak bij gebrek aan een goed formaat bak. Het geheel was 7kg, maar met een beetje goeie kwaliteit vacuumzak gaat dat prima. Ideaal met keren!
  7. KJ

    Weber summit charcoal grill

    bedankt voor de test! Eens kijken of ik een gratelifter ergens op de kop kan tikken. Die Welkoop Marabu is wel aardig spul he? Ik had laatst ook een zak in de aanbieding, dan heb je wel een aardige prijs/kwaliteit. Trouwens laatst aardig wat pizzas gedaan. Hier is voorheen al wat over gezegd...
  8. KJ

    Worstentang

    Ik moest even goed zoeken, maar je hoeft er in elk geval niet voor naar Frankrijk: https://www.amazon.nl/-/en/gp/product/B07P8SFH3P/ref=ewc_pr_img_1?smid=A1GBG31T9TXED2&psc=1
  9. KJ

    Weber summit charcoal grill

    Beide aanpakken ga ik proberen. Eerst op hogere temperatuur mikken lijkt me ook wat, het ‘overschot’ aan warmte wordt gebruikt voor het opwarmen van de koude dingen die de bbq in gaan.
  10. KJ

    Weber summit charcoal grill

    Als ik de Summit stabiel op 110C heb voorbereid voor L&S, En ik leg het vlees, rookhout, drippan etc erin, merk ik dat de temperatuur veel te veel inkakt. Ik moet dan weer de bovenschijf verder openen om terug op 110 te komen. Iemand een idee hoe dit te voorkomen? Maak ik een te klein vuurtje?
  11. KJ

    Taaie spareribs

    Daarom gaat de gedachte van slager=>niet bevroren, dus vers=>lekkerder dan bevroren, niet altijd op klinkt heel logisch, desnoods meerdere probes om een beter beeld te krijgen. Weet je bij benadering op welke tijden je met deze methode uit kwam?
  12. KJ

    Taaie spareribs

    Hier verschillende ervaringen met verschillende online vlees aanbieders. Bij de slager lijkt me sowieso de betere keuze, alleen al qua duurzaamheid. Maar dat het vlees bij de slager nergens in het process tussen slacht en toonbank is ingevroren, twijfel ik aan.
  13. KJ

    Weber summit charcoal grill

    Al een paar keer gehad dat ik aan het eind van een low and slow sessie nog wat spul direct wilde grillen. De kolen liggen dan nog onderin, maar voor het directe grill werk wil ik de kolen + rooster op de bovenste stand. Ik krijg dit (met handschoenen uiteraard) niet netjes voor elkaar, en de...
  14. KJ

    Aankondiging Thermoworks

    oo vandaar die blink of an eye.. zo snelle fix van de meting dat je het niet ziet.. :) Uiteraard, bij deze
  15. KJ

    Aankondiging Thermoworks

    Ze doen er in elk geval heel geheimzinnig over!
Terug
Bovenaan Onderaan