BasBQ
Beef en Steak

Thermoworks Signal roostertemperatuur verandert

M

Mwoah garantie is zelf met brexit niet zo moeilijk, kost gewoon meer om dingen van hot naar her te versturen.
Wat was de setup dis je hebt gebruikt? Kan het zijn dat de rooster sensor direct boven de kolen lag (evt op de rand van de deflector)? Want als dat niet zo was dan is er iets mis, of jn de nieuwe firmware of in je tempsensor. Kan zijn dat er wat vocht in is gekomen bij het schoonmaken, dan willen ze nog wel eens gek doen, paar uur op 150 graden in de oven wil dan wel eens helpen. Overigens moet het volgens mij niet kunnen, dus als het vocht zou zijn zou ik alsnog garantie claimen. Voor de zekerheid zou je de ip rating kunnen checken.
Zoals je op de foto ziet, is de sonde vooraan op het rooster geplaatst

A487A832-A6AD-4D5F-AA60-84E2008D5AAB.jpeg
 
Het blijft een bbq met houtskool en geen oven . Het zou ook kunnen zijn dat je houtskool een keer niet gelijkmatig brandt.
 
Het blijft een bbq met houtskool en geen oven . Het zou ook kunnen zijn dat je houtskool een keer niet gelijkmatig brandt.
Maar is nu al 2 sessies na mekaar. Ben vergeten van de laatste 2 x een screenshot te maken van de grafiek. Die gaat op en af gelijk een leugendetector :D
 
Zet hem in het midden van het rooster en check of de temperatuur nog steeds zoveel varieert. Als dat het geval is kan het de sensor zijn. Je kan dat testen door de vlees sensor te gebruiken in het midden va het rooster, wel temperatuur niet boven de 120 laten gaan.
 
Zet hem in het midden van het rooster en check of de temperatuur nog steeds zoveel varieert. Als dat het geval is kan het de sensor zijn. Je kan dat testen door de vlees sensor te gebruiken in het midden va het rooster, wel temperatuur niet boven de 120 laten gaan.
Zal ik de volgende sessie eens doen
 
Ik kan het niet helemaal goed inschatten maar zo zit je wel erg dicht met je voeler bij de buitenkant van je platesetter. Daar heb je meer kans op directe hitte van het vuur. Iets waar voelers over het algemeen niet zo blij van worden.
 
Ik kan het niet helemaal goed inschatten maar zo zit je wel erg dicht met je voeler bij de buitenkant van je platesetter. Daar heb je meer kans op directe hitte van het vuur. Iets waar voelers over het algemeen niet zo blij van worden.
Dennis, in dit geval kon ik niet anders omwille die bak. Maar normaal probeer ik de sonde meer naar het midden te plaatsen. De vorige keer ging hij nog heviger op en af en toen zat hij meer naar het midden.
 
Als er iets aan scheelt, hoop ik dan toch aan de sonde ipv aan het toestel, want heen en weer met de UK zitten klooien heb ik geen zin in.

Nu, ik heb ook nog een inkbird en vraag me af of ik daar de probes ook van kan gebruiken bij de Signals?
 
Als er iets aan scheelt, hoop ik dan toch aan de sonde ipv aan het toestel, want heen en weer met de UK zitten klooien heb ik geen zin in.

Nu, ik heb ook nog een inkbird en vraag me af of ik daar de probes ook van kan gebruiken bij de Signals?

Geen idee of dat werkt maar is zo getest. Tevens heeft thermapen ook gewoon een nederlandse officiele webwinkel waar losse probes verkocht worden: https://www.thermapen.nl/Probes-clips
 
Nu, ik heb ook nog een inkbird en vraag me af of ik daar de probes ook van kan gebruiken bij de Signals?
Gebruik ze eens tegelijkertijd. Samen naast elkaar
Als ze er beide last van hebben Is er waarschijnlijk geen defect
 
Als er iets aan scheelt, hoop ik dan toch aan de sonde ipv aan het toestel, want heen en weer met de UK zitten klooien heb ik geen zin in.

Nu, ik heb ook nog een inkbird en vraag me af of ik daar de probes ook van kan gebruiken bij de Signals?

Een vraag die mij even te binnen schiet. Gebruik je op dit moment (op het moment van problemen) ook de billows?
 
Nu is een sessie bezig met de billows en wil het op 107° hebben. Het eerste uur zat hij nog maar net aan de 90° en wilde daar niet boven gaan. Dus de damper helemaal open en boven de vent gaatjes ook helemaal op en uiteindelijk naar de 107°. Maar op de moment dat ik bovenaan nog maar nijp, gaat hij terug naar beneden terwijl de billows toch wel flink blaast.

Alle voorgaande sessies met de billows liepen goed sinds die damper, maar ik heb geen flauw idee waarom het vandaag niet lekker loopt.

Er ligt zowat 5,5kg spareribs op. De deflectorstenen had ik binnen al op de verwarming gelegd zodat er geen al te grote koude ineens in het toestel kwam.

Ligt het aan het weer? Want is 6° hier en niet te veel wind. Of komt het doordat heel veel vlees op ligt? De KJ is onlangs nog maar helemaal gekuist.
Begint echt wat op mijn systeem te werken :D
 
Vandaag vanalles zitten proberen in een glas warm water. Die roostersonde doet dan ook vreemd. Ik ga dan maar eens een nieuwe bestellen. Denk dat daar het probleem ligt.
 
Zit er aan te denken om alles retour te sturen, ben er een beetje klaar mee na een groot bedrag betaald te hebben dat ik nog steeds

1- wisselende temperaturen heb
2- billows er mee stopt of niet opgang komt
3- al een nieuwe signals heb gehad die niet meer online kwam.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zit er aan te denken om alles retour te sturen, ben er een beetje klaar mee na een groot bedrag betaald te hebben dat ik nog steeds

1- wisselende temperaturen heb
2- billows er mee stopt of niet opgang komt
3- al een nieuwe signals heb gehad die niet meer online kwam.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dat is idd vreemd. Ik heb net een nieuwe sonde besteld en hoop dat dan weer alles netjes gaat lopen.

Ik hoop dat je met een ander toestel meer geluk gaat hebben
 
bizar, ik ben er nochtans super tevreden over, zelfs zonder 'damper'.
Hier de grafief van gisteren, pulled lam, het put waar de temperatuur begon te dalen was omdat het vuur naar 1 kant was gegaan.
Ff kolen omgeroerd en niets meer gedaan.
1643017650117.png

Deze is van de buikspek zaterdag.
Op verschillende temperaturen, is ook perfect gegaan.
1643017772756.png


gebruik nooit een damper, gewoon de daisywheel een heel klein beetje open en that's it.
Zoals je kan zie gebruik ik hem zelfs tijdens de opstart en ik heb ook geen overshoot.
Gewoon genoeg toe zetten bovenaan.
 
bizar, ik ben er nochtans super tevreden over, zelfs zonder 'damper'.
Hier de grafief van gisteren, pulled lam, het put waar de temperatuur begon te dalen was omdat het vuur naar 1 kant was gegaan.
Ff kolen omgeroerd en niets meer gedaan.
Bekijk bijlage 34221
Deze is van de buikspek zaterdag.
Op verschillende temperaturen, is ook perfect gegaan.
Bekijk bijlage 34222

gebruik nooit een damper, gewoon de daisywheel een heel klein beetje open en that's it.
Zoals je kan zie gebruik ik hem zelfs tijdens de opstart en ik heb ook geen overshoot.
Gewoon genoeg toe zetten bovenaan.
Daisywheel heb ik de hele sessie bijna alle gaatjes moeten open zetten. Er liep echt iets niet goed. De billows blies ook continu met intervallen.
Gisteren een glas warm water genomen en alles daarmee getest en dan bleef de billows wel continu draaien. Zateredag na het aflakken en terug erin te steken, had de KJ een half uur nodig om van 80° naar 107° terug te gaan.

Mijn grafiek staat in het topic van mijn ribben.

Maar gisteren leek er niets aan de hand, maar na een tijdje begon de sonde van de rooster in het glas water continu te pingpongen tussen bv. 44° naar 25°, naar -27°, naar 44°,.... . Dus heb gisteren een nieuwe sonde besteld in de hoop dat het probleem dan opgelost is.

Ik had de sonde van de inkbird eens getest, maar die geeft een veel hogere waarde aan, maar bleef wel stabiel.

Dus hopelijk is het opgelost met de nieuwe sonde.
 
Laatst bewerkt:
@Free_ltd was jij de sonde na gebruik af?
Klinkt alsof er water in is gekomen. Op zich moeten ze wat kunnen hebben, maar soms heb je pech.
Je zou hem nog een paar uur op 200-250 graden in de oven kunnen leggen om te zien of je het eruit krijgt, maar aangezien je al een nieuwe besteld hebt zou ik zelf de moeite niet nemen :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan