Beef en Steak

Thermoworks Signal roostertemperatuur verandert

Ik begrijp niet echt wat je met dat glas warm water probeert te doen.

Mijn ervaring is dat de billows je bbq probeert te lezen. Maw op een gegeven moment schat hij in hoeveel hij nog moet blazen om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit gaat allemaal met intervallen. De billows kent alleen aan of uit. Hoe vaker je de q opent of er iets aan veranderd tijdens een sessie, hoe moeilijker het gaat.

Dus ik heb inderdaad de omgevingsprobe in poort 4 zitten. Onder de schuif helemaal dicht, zodat alleen de billows lucht naar binnen blaast. Omdat ik te veel last van wind had, staat deze bij mij niet naar beneden, maar naar links. Omdat dat een gesloten hoek is, komt daar geen wind vandaan.
Boven heb ik de gaatjes slechts op een kwart open. Hierdoor blijft alle warme lucht in je kamado en de billows blaast de rook er wel doorheen.
Verder open zetten geeft alleen maar problemen voor de billows.

Ik geef slechts aan hoe het bij mij goed werkt en ik zelden problemen heb. De laatste problemen kwamen door gebruik van andere houtskool. Te klein of te grote stukken wil soms ook niet helpen voor gelijkmatige branden.

Zou dat een reden kunnen zijn, waardoor je em ook niet stabiel krijgt zonder billows?
 
Ik begrijp niet echt wat je met dat glas warm water probeert te doen.

Mijn ervaring is dat de billows je bbq probeert te lezen. Maw op een gegeven moment schat hij in hoeveel hij nog moet blazen om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit gaat allemaal met intervallen. De billows kent alleen aan of uit. Hoe vaker je de q opent of er iets aan veranderd tijdens een sessie, hoe moeilijker het gaat.

Dus ik heb inderdaad de omgevingsprobe in poort 4 zitten. Onder de schuif helemaal dicht, zodat alleen de billows lucht naar binnen blaast. Omdat ik te veel last van wind had, staat deze bij mij niet naar beneden, maar naar links. Omdat dat een gesloten hoek is, komt daar geen wind vandaan.
Boven heb ik de gaatjes slechts op een kwart open. Hierdoor blijft alle warme lucht in je kamado en de billows blaast de rook er wel doorheen.
Verder open zetten geeft alleen maar problemen voor de billows.

Ik geef slechts aan hoe het bij mij goed werkt en ik zelden problemen heb. De laatste problemen kwamen door gebruik van andere houtskool. Te klein of te grote stukken wil soms ook niet helpen voor gelijkmatige branden.

Zou dat een reden kunnen zijn, waardoor je em ook niet stabiel krijgt zonder billows?
Wat ik met dat glas water deed? Ik deed daar warm water in en heb dan de roostersonde vergeleken met de andere sondes. Het verschil bestond erin dat alle sondes mooi de temperatuur weergaven en die roosterzonde gelijk een flipperkast op en af ging.

3 sessies terug deed hij al raar met op en af te gaan, maar toen gebruikte ik geen billows. In het begin van dit topic heb ik een link naar YT gezet naar mijn 2de sessie met gekkigheid. Dan heb je een idee. Jammer dat ik de grafiek niet heb opgeslagen, want die ging echt continu op en af.

Dat de billows pulsen geeft, lijkt me normaal ... als hij op temperatuur is of toch bijna. Maar nu deed hij dat ook terwijl hij op 78° stond en naar 107° moest en na een half uur nog niet aan 100° nadat ik het deksel had geopend voor de gelakte ribben op te zetten. Normaal gaat dat wel snel. Ik heb zelfs de vent bovenaan een 10-tal minuten compleet moeten openen, anders stond ik er wss nu nog bij. Toen ik de sonde in het glas water stak bij 50°C en de billows eraan hing, bleef hij volop draaien zoals het hoorde bij deze overbrugging.

Houtskool is de Big Blocks van KJ die ik altijd voor lange sessies gebruik en kan idd eens een slechte lading zijn mss volgende keer wat van de restaurant grade er tussen doen). Zak had ik nu pas geopend. Maar omdat ik nu al 3 sessies problemen heb, lijkt me toch wel iets met het toestel in orde. En vermits die roostersonde zo fluctueert, heb ik een vermoeden dat deze niet meer optimaal is. Alez, dat hoop ik toch.

Onderaan zet ik ook compleet dicht tot net over de adapter van de billows en boven een kwart. Maar deze keer was het niet vooruit te branden. Ik moest boven alle gaten compleet open zetten. Zodra hij dan op 100° of 107° zat en ik deze iets wat meer dicht zette, ging de temperatuur weer omlaag. De damper moest ik ook compleet open zetten, wat normaal ook niet hoeft.

Ik gebruik het toestel nu al wat langer, en het is enkel bij de 3 laatste sessies dat ik problemen heb. De allereerste sessie was ff wennen en ging ook wat raar, maar sinds ik die damper heb, liep het perfect, tot afgelopen zaterdag.
 
Ik weet niet of het gaat, maar wellicht kun je een van je andere probs eens in poort 4 steken en gebruiken als omgevingsprobe....
 
Ik weet niet of het gaat, maar wellicht kun je een van je andere probs eens in poort 4 steken en gebruiken als omgevingsprobe....

Had ik al gedaan bij de test van het warm water en deze bleef stabiel. Heb continu van poorten zitten wisselen. Van de week zal die nieuwe probe wel toe komen en zien we wel.
 
Geeft die dan wel een temperatuur aan? Ik zie namelijk wel een temperatuur in het scherm maar billows doet het niet en temperatuur schommelt en stijgt als een malle
Ik weet niet meer welke waarden.. maar dingen in de richting van 500 graden e.d. alle kanten uit.. maar absoluut niet in de buurt van een realistische waarde.
 
Vandaag is de sonde toegekomen. Nog geen idee wat het zaterdag gaat worden, maar dan testen :)
 
Zal toch wel een probleem met de sonde geweest zijn.
Ben momenteel nog bezig met een sessie Beef Jerky op 75°C met de Billows en vanaf dat de ingestelde temperatuur bereikt werd nagenoeg 'een flatline'

Schermafbeelding 2022-01-26 om 18.40.29.png
 
Ben nu een sessie aan het doen met de nieuwe sonde en nu huppelt de temperatuur niet meer op en af. Mooi in lijn naar boven. Hopelijk blijft dat zo en is de oorzaak van voorheen duidelijk.

Een kapotte sonde lijkt dat wel de oorzaak inderdaad...... voor alle zekerheid hoop ik met je mee🤞
 
Thermometer ging goed, sessie iets minder. Moet de junior nog leren kennen en heb met pitsen hem uit laten gaan 🤣 Gelukkig geraakte de steak met de restwarmte de 45°. Daarna direct de gasbrander erop voor op te starten.
 
Thermometer ging goed, sessie iets minder. Moet de junior nog leren kennen en heb met pitsen hem uit laten gaan 🤣 Gelukkig geraakte de steak met de restwarmte de 45°. Daarna direct de gasbrander erop voor op te starten.
Gelukkig werkt 'ie weer goed, de rest moet je dan ook maar positief zien en is een rede om meer te oefenen (y)(y);)
 
Terug
Bovenaan Onderaan