Beef en Steak

Thermoworks Signal roostertemperatuur verandert

Bij thermapen.nl

Bedankt voor de info.
In het voorjaar zat deze niet in hun gamma en de verzendkosten via een webwinkel in UK waren belachelijk hoog.
Heb een vriend met een 3D-printer een damper laten printen, is met 3 gaten en je kan er geen verdere aanpassing aan doen (wel ideaal voor een L&S-sessie).
In die periode werd er ook een discussie gevoerd op de Facebook-pagina Thermoworks Billows Insiders waarom zo'n damper niet standaard wordt meegeleverd bij aankoop van een Billows maar dat zal niet gebeuren blijkbaar.
Dan zouden ze hun verpakking terug moeten aanpassen wat dan weer ontwikkelingskosten met zich mee brengt ... en hun hoofdreden om het niet te doen, de meeste Billows gebruikers hebben die damper niet nodig en die meeleveren zou de Billows duurder maken voor de eindgebruiker ...
 
Dat ding kost in de VS drie dollar. Dat maakt op dat bedrag ook het verschil niet.
Ik was met verzenden en invoerrechten mee uit het VK 32 euro kwijt… 🙄
 
Dat ding kost in de VS drie dollar. Dat maakt op dat bedrag ook het verschil niet.
Ik was met verzenden en invoerrechten mee uit het VK 32 euro kwijt… 🙄
Ik ben niet verder ingegaan op het aangehaalde argument dat het de prijs van de Billows omhoog zou stuwen en dat klanten die het niet nodig hebben (volgens hen de meerderheid) 'te veel' zouden betalen. Ze verkopen die damper zelf voor $3 vraag me af wat voor hen de winstmarge daarop is.
Ik heb ook nog getwijfeld om er eentje aan te kopen in het VK maar aangezien je op dat beetje plastic invoerrechten moet betalen en de verzendkosten hoger liggen dan de prijs van de damper zelf, heb ik het voorlopig maar gehouden op een MacGyver oplossing (plastic plaatje type bankkaart en een elastiekje) en een 3D-print met 3 gaten.
 
Voila, damper besteld. Dacht dat het niet nodig was. Heb 1 sessie gedaan en had meer van de temperatuurvastheid verwacht, maar blijkbaar was dit het ontbrekende deel daarvoor. Binnenkort eens testen dan.
 
Ik heb hier twee generaties DigiQ, een UltraQ en de Signals/Billows combi en genoeg ervaring opgebouwd met regelaars om na 1 sessie al door te hebben dat de overshoot met de Kettle Joe kwam door de grote ingang van de ventilator. Als het ondeskundig gebruik was dan het Thermoworks wel gezegd dat je je topvent dichter moet zetten. Maar blijkbaar was het toch nodig om er iets voor te bedenken waardoor het niet meer gebeurd 😉
 
ik heb zo de indruk dat mensen die de temperatuur niet goed onder controle krijgen zonder damper hun top vent gewoon teveel laten open staan.

Mijn daisy wheel is net niet dicht, je moet goed kijken om te zien dat hij open is en ik heb helemaal geen probleem met overschoots of instabiliteit.

@Barbeknoei , jij hebt er ook geen last van, hoe staat jou top vent?
Mss als ik wat meer sessies had gedaan, dat het wat meer onder controle zou zijn. Maar nu de damper er is, maar direct besteld. Kan ik daarna nog zien of ik het gebruik of niet.
 
ik heb zo de indruk dat mensen die de temperatuur niet goed onder controle krijgen zonder damper hun top vent gewoon teveel laten open staan.

Mijn daisy wheel is net niet dicht, je moet goed kijken om te zien dat hij open is en ik heb helemaal geen probleem met overschoots of instabiliteit.

@Barbeknoei , jij hebt er ook geen last van, hoe staat jou top vent?
Nope inderdaad ook geen last van.
Mijn topvent staat ongeveer een halve cm open (er past een bic tussen 😉).

Sinds sessie 1 werkt deze perfect en zelden last van overshoot. Je moet wel natuurlijk de gebruiksaanwijzing volgen. Boven open op 1/8 van wat je normaal doet en de fan van de wind afdraaien (dat laatste weet ik niet zeker of dat er in staat).
Nu heb ik aan een kant geen wind (overkapping), maar in volle wind is zo'n damper wel handig denk ik.
Of schilderstape voor 3 euro heb je aardig wat meters 😂😂😂
 
Ik gebruik mijn controllers op verschillende barbecues. De mesen met kamado's hebben blijkbaar geen problemen. Maar op de Kettle Joe dus wel. Ik zal hem ook een keer aan de WSM hangen. Kijken wat hij dan doet.
 
ik heb zo de indruk dat mensen die de temperatuur niet goed onder controle krijgen zonder damper hun top vent gewoon teveel laten open staan.

Mijn daisy wheel is net niet dicht, je moet goed kijken om te zien dat hij open is en ik heb helemaal geen probleem met overschoots of instabiliteit.

@Barbeknoei , jij hebt er ook geen last van, hoe staat jou top vent?
Je topvent bijna helemaal dicht doen lijkt me niet slim. Je rook moet wel kunnen ontsnappen.
 
Je topvent bijna helemaal dicht doen lijkt me niet slim. Je rook moet wel kunnen ontsnappen.
Met m'n Kamado zet ik de top vent een klein tikje verder dicht dan dat ik normaal zou doen wanneer ik zonder controller zou werken. Zodat de bbq de neiging heeft om een klein beetje te zakken met temperatuur. Hierdoor hoeft de ventilator af en toe maar een klein pufje op lage toeren te geven om de boel op temperatuur te houden. Dus hoever de top vent openstaat ligt aan de gewenste temperatuur. Ja, ik zou er ook voor kunnen kiezen om de top vent verder dicht te zetten en de ventilator meer het werk laten doen.
Maar ik vind dit een fijne methode. Want ik heb het idee dat de kolen in een minder gelijkmatige richting branden in m'n big joe 3 wanneer de ventilator meer moet werken. Dat zal denk ik komen door de richting van de luchtstroom met ventilator t.o.v. natuurlijke aanzuiging.

Dit doe ik met een BBQ Guru Pit Viper ventilator waar ik de ingebouwde damper helemaal van open laat. Groote van het gat van ventilator/adapter plaat komt ongeveer overeen met hoever ik normaal de bottom vent van m'n Big Joe 3 open zou zetten.

Ik denk dat dit voor andere typen bbq's wel min of meer het zelfde zal werken in de basis. Je moet dan nog steeds weten hoe je je bbq zonder controller moet bedienen.
 
hmm 13 euro vind ik toch nog aan de prijs voor dit stukje plastic (7 euro + 6 euro verzendkosten).
Het zal wel helpen met de regeling, maar over het algemeen krijg ik hem netjes stabiel zonder. Enige keren dat het fout ging stond de top vent te ver open. Zal eens kijken of ik hem in de VS kan bestellen en daar naar een collega kan sturen. Kost dan maar 6 dollar.
 
hmm 13 euro vind ik toch nog aan de prijs voor dit stukje plastic (7 euro + 6 euro verzendkosten).
Het zal wel helpen met de regeling, maar over het algemeen krijg ik hem netjes stabiel zonder. Enige keren dat het fout ging stond de top vent te ver open. Zal eens kijken of ik hem in de VS kan bestellen en daar naar een collega kan sturen. Kost dan maar 6 dollar.

Was mijn bedenking ook, maar had nog €13 gevonden ergens :ROFLMAO:
 
Laat de uitkomst vooral weten. Mocht het goed bevallen dan ga ik ook een poging wagen.

Van de andere kant heb ik de billows nog maar 1x gebruikt en toen vond ik het niet echt temperatuurvast. Dus ging er dan vanuit dat dit het probleem was en dus maar aangekocht. Geen idee wanneer ik eraan ga geraken. Binnen de maand staat normaal wel PP gepland.
 
Bij mij gaat het vaak mis na een lange sessie, met een constante mooie temperatuur.
Ik open dan de deksel om bijv om in te wikkelen in aluminium folie of papier of in te smeren met bbq saus.
Daarna pas komen de problemen. Terwijl de stand van de topvent niet is verschoven.

Zal mijn ervaringen hier ook posten


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bij mij gaat het vaak mis na een lange sessie, met een constante mooie temperatuur.
Ik open dan de deksel om bijv om in te wikkelen in aluminium folie of papier of in te smeren met bbq saus.
Daarna pas komen de problemen. Terwijl de stand van de topvent niet is verschoven.

Zal mijn ervaringen hier ook posten


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Voornaam bij zulke sessies is dat ge razendsnel het deksel terug sluit.
 
als je de thermometer achteraan, of tussen de stukken plaatst dan werkt de open lid detectie niet heb ik al gemerkt.
op die moment begint hij dan te blazen en ben je gezien.
Ik trek in zo een geval even de probe uit en plug die terug in als het deksel dicht is.
Ah ha, goed idee.
 
Bij mij gaat het vaak mis na een lange sessie, met een constante mooie temperatuur.
Ik open dan de deksel om bijv om in te wikkelen in aluminium folie of papier of in te smeren met bbq saus.
Daarna pas komen de problemen. Terwijl de stand van de topvent niet is verschoven.

Zal mijn ervaringen hier ook posten


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dit is mijn huidige sessie met een Boston Butt die ik zojuist in folie heb gewrapped. Dan zie je korte overschoot van ongeveer 3 graden wat snel vanzelf wordt gecorrigeerd. De "lid open dection" van de Fireboard 2 werkt prima. Ik heb alleen vanochtend 120 graden ingesteld, verder heb ik niks hoeven doen.

Geel bovenste lijn rooster temperatuur. Oranje kern temp. Groen ventilator snelheid in %
De dipjes die je ziet in rooster temp is wanneer ik de klep open om te kijken en/of sprayen.

1631888221539.png
 
Terug
Bovenaan Onderaan