- Berichten
- 209
Kurry! Uh ik bedoel curry!
Toch wel een beetje de benaming als het mis gaat bij mij. Misschien dat ik daarom nog nooit een curry heb gemaakt, bang dat het mis gaat. Maar we gaan het gewoon proberen.
Even raad vragen bij Google en wat blijkt. Toch al vaker curry achtig gegeten. Maar nooit met de heilige drieheid, knoflook, ui en gember. Na wat zoekwerk een lekkere lamscurry gevonden.
Eerst maar de uitjes in de pan
Dan knoflook en gember
De garam massala
Wat tomaten en de kruiden erbij
Beetje Yoghurt toevoegen
Intussen de lam een jasje geven
En dan wachten maar. Tussendoor vast het deeg maken voor de naan. En zoals vaker weer een klein inschattingsfoutje maken wat het rijzen betreft.
De dutch oven van de weber af en een stuk pizzasteen erop om de naan af te bakken. Wat extra kolen erbij en de temp flink op laten lopen naar 240 a 250.
En dan voor de eerste keer brood op de bbq.
Na ongeveer 15 minuten de naan eraf en smullen maar.
En wat blijkt, wij vinden dit heel erg lekker. Dit gaat zeker vaker op tafel komen. Een makkelijk gerecht met weinig omkijken. Marc, dank je wel voor de inspiratie
Toch wel een beetje de benaming als het mis gaat bij mij. Misschien dat ik daarom nog nooit een curry heb gemaakt, bang dat het mis gaat. Maar we gaan het gewoon proberen.
Even raad vragen bij Google en wat blijkt. Toch al vaker curry achtig gegeten. Maar nooit met de heilige drieheid, knoflook, ui en gember. Na wat zoekwerk een lekkere lamscurry gevonden.
Eerst maar de uitjes in de pan
Dan knoflook en gember
De garam massala
Wat tomaten en de kruiden erbij
Beetje Yoghurt toevoegen
Intussen de lam een jasje geven
En dan wachten maar. Tussendoor vast het deeg maken voor de naan. En zoals vaker weer een klein inschattingsfoutje maken wat het rijzen betreft.
De dutch oven van de weber af en een stuk pizzasteen erop om de naan af te bakken. Wat extra kolen erbij en de temp flink op laten lopen naar 240 a 250.
En dan voor de eerste keer brood op de bbq.
Na ongeveer 15 minuten de naan eraf en smullen maar.
En wat blijkt, wij vinden dit heel erg lekker. Dit gaat zeker vaker op tafel komen. Een makkelijk gerecht met weinig omkijken. Marc, dank je wel voor de inspiratie