- Berichten
- 5.321
Laatste weken was het wat minder BBQ met de drukte, maar vandaag toch maar even weer bij de Turkse slager binnen gegaan. Deze keer had hij ietsje minder speciallekes liggen en dus eens wat uit de vitrine genomen. Vermits hij half franstalig is, staan er op de bordjes soms rare dingen 
Deze keer stond er 'Charolai & Aubra' op het bordje. Hij zelf was er niet en mevrouw die het vlees bedeelde, kon er mij deze keer niet veel over zeggen.
Onder het motto 'wie niet waagt, die niet wint' ons er maar aan gewaagd.
Thuis gekomen en direct maar gaan goegeloeren om te kijken wat het is, maar blijft een vreemd gegeven. Charolais bestaat wel en is een Frans rund, en zeg maar de evenknie van het Belgische witblauw dat speciaal gekweekt is voor meer vlees en minder vet. en Aubrac is ook een ras. En soms laten ze deze rassen eens met mekaar een romance beleven, heb ik gevonden
Dus geen idee wat dit hier moet voorstellen. Maar goed, vlees is vlees.
Reverse met een blokje hickory gedaan en de smaak is enorm meegevallen. Echt wel een lekker stukje vlees en twijfel er niet aan dit nog mee te brengen.
Voor de rest als side enkel wat patatjes, maar weer in de oven klaar gemaakt omdat die op 200° moeten en het vlees op 100°. Ben er nog niet klaar voor om het allemaal op de KJ klaar te krijgen
Vermits het geen wedstrijd is, dus ook geen wedstrijdfoto's

Deze keer stond er 'Charolai & Aubra' op het bordje. Hij zelf was er niet en mevrouw die het vlees bedeelde, kon er mij deze keer niet veel over zeggen.
Onder het motto 'wie niet waagt, die niet wint' ons er maar aan gewaagd.
Thuis gekomen en direct maar gaan goegeloeren om te kijken wat het is, maar blijft een vreemd gegeven. Charolais bestaat wel en is een Frans rund, en zeg maar de evenknie van het Belgische witblauw dat speciaal gekweekt is voor meer vlees en minder vet. en Aubrac is ook een ras. En soms laten ze deze rassen eens met mekaar een romance beleven, heb ik gevonden

Reverse met een blokje hickory gedaan en de smaak is enorm meegevallen. Echt wel een lekker stukje vlees en twijfel er niet aan dit nog mee te brengen.
Voor de rest als side enkel wat patatjes, maar weer in de oven klaar gemaakt omdat die op 200° moeten en het vlees op 100°. Ben er nog niet klaar voor om het allemaal op de KJ klaar te krijgen

Vermits het geen wedstrijd is, dus ook geen wedstrijdfoto's
