Op oudjaarsdag zuurvlees gemaakt op de Q.
Dag ervoor 2kg riblappen in de marinade van azijn, water, laurierblad en kruidnagel gezet.
Op oudjaarsdag de riblappen eerst ruim 2 uur gerookt met twee blokjes hickory.
Daarna de DO op laten warmen en uien aangebakken.
Vervolgens appelstroop, suiker, de marinade en het vlees erbij en 2.5 uur laten stoven. Op het einde peperkoek erbij om te binden.
Resultaat was erg lekker, rooksmaak was goed aanwezig maar niet overheersend.
Gegeten met friet uit de air fryer.
Dag ervoor 2kg riblappen in de marinade van azijn, water, laurierblad en kruidnagel gezet.
Op oudjaarsdag de riblappen eerst ruim 2 uur gerookt met twee blokjes hickory.
Daarna de DO op laten warmen en uien aangebakken.
Vervolgens appelstroop, suiker, de marinade en het vlees erbij en 2.5 uur laten stoven. Op het einde peperkoek erbij om te binden.
Resultaat was erg lekker, rooksmaak was goed aanwezig maar niet overheersend.
Gegeten met friet uit de air fryer.
Laatst bewerkt: