- Berichten
- 2.987
Hoe mooi is het om in het kader van een fotowedstrijd eens iets anders te doen.
Saaie spiezen hebben we 13 in een dozijn, daarom eens iets anders.
Waarom van het spit? Omdat ik denk dat het kan
.
Eerst het deeg.....
Mooi 6 bolletjes gemaakt. Dat mag even 10 minuten rusten.
Hierna de vulling.
Ondertussen is het misschien opgevallen dat het vrij flinke broodjes worden.

Ik ben hoopvol
.
Dan de broodjes maken.
E voila, 6 worstenbroodjes
.
Nog 45 minuten laten rijzen en we zijn zover.
Zo hoopvol dat ik ben, kwam hier de eerste twijfel. Het deeg is vrij beweeglijk, dus eerst de spiezen er doorheen en dan even invriezen. Dit met de gedachte dat tijdens het ontdooien op de, het brood al mooi stevig wordt.
Dit gaat de goede kant op
.
En na een paar uur (eerst de kids naar opa en oma gebracht
) was het zover. Tijd voor de rotisserie.
De Q op 200 graden en dan 35 minuten draaien.
Binnen 10 minuten kwam er de heerlijke geur van geroosterd brood voorbij.
Ik krijg trek
.
Maar amper 5 minuten later een ervaring rijker en een illusie armer.
FAILURE FAILURE FAILURE
De heerlijke geur van geroosterd brood werd brut verstoord door een rookpluim, waar ze bij het conclaaf jaloers op zouden zijn.
De heerlijke geur had abrupt plaats gemaakt voor verbrand brood. Ik geloof dat ik nog nooit zo snel naar de bbq ben gevlogen
.
Enfin, we kunnen er om lachen en de oplettende kijker had gezien dat ik maar 3 van de 6 worstenbroodjes op de rotisserie had gedaan.
Het nieuwe plan was, eerst 20 minuten garen op de Q, hierna aan het spit.
Dit werd echter na 15 minuten afgeschoten, omdat de broodjes zijn opengebarsten.
Dan maar gewoon verder op de Q, zonder rotisserie. Vanaf dit punten hebben de spiezen totaal geen enkele toegevoegde waarde
.
Maar dan naar 35 minuten, eindelijk.
Het eindresultaat mag er zijn

.
Heerlijk met een beetje bbq saus voor het extra bbqgevoel


.
En voor het leuke een foto van de onderkant voor wanneer je geen bakplaat of pizzasteen gebruikt.
Genoten? Ik zeker wel, maar worstenbroodjes aan het spit, zonder caroussel wordt em voorlopig niet
.
Saaie spiezen hebben we 13 in een dozijn, daarom eens iets anders.
Waarom van het spit? Omdat ik denk dat het kan

Eerst het deeg.....
Mooi 6 bolletjes gemaakt. Dat mag even 10 minuten rusten.
Hierna de vulling.
Ondertussen is het misschien opgevallen dat het vrij flinke broodjes worden.


Ik ben hoopvol

Dan de broodjes maken.
E voila, 6 worstenbroodjes

Nog 45 minuten laten rijzen en we zijn zover.
Zo hoopvol dat ik ben, kwam hier de eerste twijfel. Het deeg is vrij beweeglijk, dus eerst de spiezen er doorheen en dan even invriezen. Dit met de gedachte dat tijdens het ontdooien op de, het brood al mooi stevig wordt.
Dit gaat de goede kant op

En na een paar uur (eerst de kids naar opa en oma gebracht

De Q op 200 graden en dan 35 minuten draaien.
Binnen 10 minuten kwam er de heerlijke geur van geroosterd brood voorbij.
Ik krijg trek

Maar amper 5 minuten later een ervaring rijker en een illusie armer.
FAILURE FAILURE FAILURE
De heerlijke geur van geroosterd brood werd brut verstoord door een rookpluim, waar ze bij het conclaaf jaloers op zouden zijn.
De heerlijke geur had abrupt plaats gemaakt voor verbrand brood. Ik geloof dat ik nog nooit zo snel naar de bbq ben gevlogen


Enfin, we kunnen er om lachen en de oplettende kijker had gezien dat ik maar 3 van de 6 worstenbroodjes op de rotisserie had gedaan.
Het nieuwe plan was, eerst 20 minuten garen op de Q, hierna aan het spit.
Dit werd echter na 15 minuten afgeschoten, omdat de broodjes zijn opengebarsten.
Dan maar gewoon verder op de Q, zonder rotisserie. Vanaf dit punten hebben de spiezen totaal geen enkele toegevoegde waarde

Maar dan naar 35 minuten, eindelijk.
Het eindresultaat mag er zijn



Heerlijk met een beetje bbq saus voor het extra bbqgevoel




En voor het leuke een foto van de onderkant voor wanneer je geen bakplaat of pizzasteen gebruikt.
Genoten? Ik zeker wel, maar worstenbroodjes aan het spit, zonder caroussel wordt em voorlopig niet


Laatst bewerkt: