- Berichten
- 7.251
Lieve BBQ-vrienden!
Vandaag was een heerlijke dag... ik had samen met @McPeet afgesproken om eens lekker samen achter in de tuin te gaan koken!
Dat kwam zo. Hij had als winnaar van vorige maand het thema 'With a Bone' gekozen. Het eerste wat in mijn op kwam was om een prairie boter te maken à la ons beider Held MAC (je kent hem wel, van zijn blog de BBQ-pit). Die maakt soms (eigenlijk best vaak) gerechtjes en foto's die bewust of onbewust in je brein blijven steken totdat je ze gemaakt hebt. Dit is er zo eentje. Ik zag er meteen de fotogenieke potentie van in, maar om eerlijk te zijn zag ik wel een beetje op tegen het idee om dat te gaan eten. Toen ik aan Peter opperde dit te gaan maken, bleek hij zelf ook al met dat idee rond te lopen en besloten we het dus samen te gaan maken!
Eerst aarzelde ik nog een beetje, ik dacht, weer zo'n gast die alleen maar mijn bier komt opdrinken... toen stelde hij voor om er dan ook voor de zekerheid nog maar een dry-aged Côte à l'os bij te halen zodat we twee mooie stukken bot te verwerken hadden. Dat sprak me wel aan, dus vandaag gingen we ervoor!
Vrijdag al gestart met een ander leuk bijgerechtje waar ik vaker over had gehoord: Bacon Jam met Drambuie en gerookte honing. Dat was lekker!
Eerst de plakjes spek in kleine flinters snijden en helemaal krokant uit bakken in de skillet.
Dat even opzij zetten en dan een gesnipperd uitje en wat knoflook erin fruiten en naar smaak aanvullen met balsamico, honing en Drambuie tot zalig. Dat lukte erg goed en er toen lekker een weck-potje mee afgevuld voor de volgende dag.
Zaterdag iets na elven kwam mijn vriend aan en gingen we meteen door de tuin in:
Globaal het receptje van MAC aangehouden, zag er schitterend uit en rook al fantastisch!
Toen we zagen dat het wel goed ging komen hebben we daar een Feestelijk Bier op gedronken... die zalige Paix Dieu, een zijdezachte Tripel.
Na een klein uurtje was het beenmerg lekker zacht en romig en was het vet al wat aan het sisselen... het rook echt goddelijk!
Toen gingen we lekker aan de slag met het schitterende stuk rund dat Peet mee had gebracht:
Beetje zout aan beide kanten, dat was genoeg.
Dit was eigenlijk één van de eerste keren dat de half-half set-up goed van pas kwam... ook wel weer eens leuk!
Vlees was geweldig mooi en was heel goed te korsten... we houden beide van lekker rood vlees.
Heel even laten rusten, gauw even wat paddestoelen bakken en de Roquefort uitpakken (en proeven) en toen alles bij elkaar en een mooi plaatje maken:
We dronken er samen een zalig glas rode wijn bij, een Valpolicella Ripasso Superiore uit 2017 - werkelijk een hemelse match was dat!
Wat een heerlijke dag achter in de tuin... heerlijk zonnetje, bijna geen wind, lekker koken en mooie verhalen vertellen.
Het was onvergetelijk!
Oh ja... BONES dus!
Liefs
Vandaag was een heerlijke dag... ik had samen met @McPeet afgesproken om eens lekker samen achter in de tuin te gaan koken!
Dat kwam zo. Hij had als winnaar van vorige maand het thema 'With a Bone' gekozen. Het eerste wat in mijn op kwam was om een prairie boter te maken à la ons beider Held MAC (je kent hem wel, van zijn blog de BBQ-pit). Die maakt soms (eigenlijk best vaak) gerechtjes en foto's die bewust of onbewust in je brein blijven steken totdat je ze gemaakt hebt. Dit is er zo eentje. Ik zag er meteen de fotogenieke potentie van in, maar om eerlijk te zijn zag ik wel een beetje op tegen het idee om dat te gaan eten. Toen ik aan Peter opperde dit te gaan maken, bleek hij zelf ook al met dat idee rond te lopen en besloten we het dus samen te gaan maken!
Eerst aarzelde ik nog een beetje, ik dacht, weer zo'n gast die alleen maar mijn bier komt opdrinken... toen stelde hij voor om er dan ook voor de zekerheid nog maar een dry-aged Côte à l'os bij te halen zodat we twee mooie stukken bot te verwerken hadden. Dat sprak me wel aan, dus vandaag gingen we ervoor!
Vrijdag al gestart met een ander leuk bijgerechtje waar ik vaker over had gehoord: Bacon Jam met Drambuie en gerookte honing. Dat was lekker!
Eerst de plakjes spek in kleine flinters snijden en helemaal krokant uit bakken in de skillet.
Dat even opzij zetten en dan een gesnipperd uitje en wat knoflook erin fruiten en naar smaak aanvullen met balsamico, honing en Drambuie tot zalig. Dat lukte erg goed en er toen lekker een weck-potje mee afgevuld voor de volgende dag.
Zaterdag iets na elven kwam mijn vriend aan en gingen we meteen door de tuin in:
Globaal het receptje van MAC aangehouden, zag er schitterend uit en rook al fantastisch!
Toen we zagen dat het wel goed ging komen hebben we daar een Feestelijk Bier op gedronken... die zalige Paix Dieu, een zijdezachte Tripel.
Na een klein uurtje was het beenmerg lekker zacht en romig en was het vet al wat aan het sisselen... het rook echt goddelijk!
Toen gingen we lekker aan de slag met het schitterende stuk rund dat Peet mee had gebracht:
Beetje zout aan beide kanten, dat was genoeg.
Dit was eigenlijk één van de eerste keren dat de half-half set-up goed van pas kwam... ook wel weer eens leuk!
Vlees was geweldig mooi en was heel goed te korsten... we houden beide van lekker rood vlees.
Heel even laten rusten, gauw even wat paddestoelen bakken en de Roquefort uitpakken (en proeven) en toen alles bij elkaar en een mooi plaatje maken:
We dronken er samen een zalig glas rode wijn bij, een Valpolicella Ripasso Superiore uit 2017 - werkelijk een hemelse match was dat!
Wat een heerlijke dag achter in de tuin... heerlijk zonnetje, bijna geen wind, lekker koken en mooie verhalen vertellen.
Het was onvergetelijk!
Oh ja... BONES dus!
Liefs
Laatst bewerkt: