BasBQ
Beef en Steak

Wat gaan we eens maken??

noskos zei:
BertM zei:
Worstjes zijn op... En goedgekeurd!!
De komende weken maar aan het draaien, in de koelkast ligt het volgende:
1 pancetta
1 guanciale
1 coppa

Nu volgt het lange wachten...

Hoe was het ook alweer... Oh ja, zonder foto's id het niet gebeurd ;)

Haha klopt, ze lagen al in de koelkast voor ik het wist. Maak wel wat foto's als ze over een paar weken de droogkast ingaan.
 
Lowietje72 zei:
Helemaal niet nieuwsgierig, maar wat zit er in de worst.

Binnenkort wil ik zelf ook weer worst draaien. Heb nog een kruidenmengel van Wild Vleesch liggen: Appleknockers Flophouse.

Ingredi?nten :
400 g aguja (schouder),
400 g panceta (buikspek),
200g papada (kinnebak),
20g knoflook, gepeld,
25 g grof zout,
50 ml droge witte wijn,
50 ml water,
10 g pimenton dulce (zoete gerookte paprika),
10 g piment?n picante (hete gerookte paprika),
2 g droge oregano.

Gestopt in varkensdarm.

Edit: normaal vraagt het recept om pork collar, maar ik heb schouder gebruikt.
        Verder heb ik 16 gram zout gebruikt ipv 25.
 
Nou ben benieuwd lijkt me ook wel leuk.
Maar wordt inderdaad een mooie boel daar in de kast.
 
Dat ziet er mooi uit. Zou je zo'n coppa eigenlijk ook in een kaasdoek kunnen ophangen ipv een zakeind?
 
Ik zou best een paar dagen in die droogkast willen wonen.
 
Zou in principe ook met kaasdoek kunnen, Miki
De eerste coppa van mij heeft gewoon in een kast gehangen, zonder zakeind, maar daardoor ging het drogen aan de buitenkant te hard.
De darm zorgt behalve bescherming ervoor dat het drogen niet te hard gaat.
Denk dat kaasdoek ook goedkoper is, zo een zakeind is namelijk niet goedkoop...
Wil je kaasdoek gebruiken, gebruik dan wel ongebleekte.
 
And 3 is an party!
e36ded447de9d93f08ac3e485ccf8474_zpsf29b632e.jpg


De pancetta affumicata, gerookt met appel komt er bij hangen.
 
5 Oktober in de droogkast gegaan, nu eruit met 30% gewichtsverlies aangezien ik volgende week voor onbepaalde tijd naar het buitenland moet:
Mijn Coppa en Guanciale.
30% is net te weinig, hij kan iets meer hebben, maar de smaak is helemaal OK  ;)

In vergelijking met de vorige die last had van een harde buitenkant, is deze helemaal goed gelukt, dus een zak eind is een must voor een goede Coppa.
Nu in het vacu?m, volgend jaar maar eens verder kijken en proeven.







wat witte en groene schimmel, maar veel minder dan ik had gehoopt, dus we moeten nog een goede zien op te kweken.








Guanciale: Gedroogde varkenswang.



De coppa.



Nu maar weer in de boeken voor een nieuw projectje  :D
 
wouw hee, dat ziet er toppie uit  :)
 
Of een paar stukjes als je de plankjes komt ophalen  ;) :p
 
Mooie spulletjes kerel!
 
Terug
Bovenaan Onderaan