Beef en Steak

Waar staat jouw BBQ?

WernerB zei:
Neen, op de Summit na (nog) niet.  :)

Ik ben wel van plan er eentje te plaatsen om (1) de temperatuur in de ruimte boven het vriespunt te houden voor de elektrische toestellen en (2) de boel snel lekker warm te krijgen voor de gasten en mezelf indien nodig.  Ik zoek nog naar een beetje economische oplossing voor (1). 

Is een plintverwarming geen optie, om de temp  boven het vriespunt te houden?
Volgens mij werken deze op 12 volt!
 
Geweldig optrekje...
 
Eh in de huiskamer hij zit net inelkaar. Wacht op droog weer
e4941d4bee7fe1676ecefbae67845545.jpg
 
wtavaneijsden zei:
Eh in de huiskamer hij zit net inelkaar. Wacht op droog weer
e4941d4bee7fe1676ecefbae67845545.jpg

Ik zou hem binnen uitproberen... Buiten word je zo nat op dit moment :D
 
Heb ik voor gesteld met rookhout. aan mijn vrouw haar blik te zien. kan ik het beter laten :-/
 
leuk apparaat, hoe dik is dat staal?
 
Veel te dun. koste ook niet zo heel veel. was rond 400 euro kwijt. maar wil eerst kijken of dit bevalt. Hij staat nu net aan om het voor het eerst in te laten branden.
1 1,5 tot 3 mm wand dikte volgens opgave
 
Vandaag een afdakje gemaakt om het winter bbq-en toch wat aangenamer te maken. Ben nog niet helemaal klaar maar het grootste deel zit erop.
fede5646ddc31047f9e9f66acf618fa7.jpg

eed2544e49d87163df0a026d34affeb2.jpg

 
Ja bij ons staat hij helaas niet onder een afdak. Foto nu net genomen 2e run met een Procureur voor PP hoop morgen ochtend het resultaat te kunnen laten zien.
825AB728-6728-4153-AC69-5EF754150959.jpg
 
Combi BBQ, tafel en keuken...  Prachtige stek om met een paar vrienden een leuke BBQ avond / dag door te brengen. 
 
Mooi hoor allemaal.  Hier wordt momenteel hard gewerkt aan een overdekte bbq hangout  :)
 
WernerB zei:
De Weber Summit staat in de buitenkeuken zodat hij ook in de winter / in het donker kan gebruikt worden.  Zowel de schuifvensters als het dak kan open op warme dagen.

De WMS en Weber performer worden enkel in open lucht gebruikt (ook in de winter) en staan dus achter het hoekje...  Het Zuid-Afrikaanse (kralen)-geitje let er dag en nacht op...  :D


Foto van de 2 buitenslapers komt later in de week (moet m nog uploaden als ik terug thuis ben :blush:).

Werner.

Prachtig!
Vraagje, hoe voer je de rook af als de schuifdeuren dicht zijn?
 
Bedankt allemaal voor de leuke reacties op de buitenkeuken.

@Jens - Het dak bestaat uit individuele lamellen (latten) die 90 graden kunnen kantelen via een motor.  Ik zet die dus gewoon een stukje open indien er teveel rook is.  Nu moet ik in alle eerlijkheid toegeven dat ik de WMS er nog niet in gebruikt heb.  De 'rook' was van vlees op de summit dicht te schroeien.  Ik heb ook (nog) geen foto van het dak met open lamellen...  als het zonnetje nog eens komt piepen zal ik er eentje maken/posten.  B-)
 
Deze morgen scheen het zonnetje dus heb ik snel een paar foto's van het dak genomen;
Met een dicht dak:




En met gedeeltelijk open lamellen:




De rook kan dus makkelijk weg, ook als de glazen deuren dicht zijn.  Als het regent kunnen ze op een kiertje, elke lat heeft een klein gootje zodat het regenwater niet kan binnenlopen als ze schuin staan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan