Onlangs heb ik een Weber Master Touch gekocht, via Marktplaats. Deze heb ik helemaal schoon gemaakt, hij was erg vies.
Het eerste wat ik heb gemaakt (Maminha) had een vrij hevige rooksmaak. Ik dacht dat dit kwam door het walnoot rookhout wat ik had toegevoegd. Alleen valt me nu op dat bijna alles wat ik maak een toch wel behoorlijke rooksmaak meekrijgt. En daar is hier thuis niet iedereen van gecharmeerd. Sinds de Maminha heb ik geen rookhout meer gebruikt.
Ik kon direct na aanschaf merken dat er best gerookt was in de Weber door de vorige eigenaar. De ketel is nu echt mooi schoon, het deksel krijg ik van binnen niet mooi schoon.
Ik gebruik kokosbriketten van de Welkoop.
Alles tot nu toe indirect, dus het kan eigenlijk niet komen door vet op de kolen.
Na de eerste sessie heb ik de barbecue helemaal geleegd, dus er ligt geen overbrand rookhout meer in.
Heeft iemand een idee waar het aan kan liggen? Zijn het de kokosbriketten van de Welkoop, of de resten in het deksel? Kan het überhaupt dat de rooksmaak van vorige sessies ‘blijft hangen’ in een Weber ketel?
Ik denk erover om een doos Ecobrasa aan te schaffen, of een zak Acacia houtskool, omdat beide bekend staan om de neutrale smaak. En het dan nog eens te proberen. Maar voordat ik dat doe, was ik benieuwd of iemand van jullie een idee heeft hierover.
Alvast bedankt!
Het eerste wat ik heb gemaakt (Maminha) had een vrij hevige rooksmaak. Ik dacht dat dit kwam door het walnoot rookhout wat ik had toegevoegd. Alleen valt me nu op dat bijna alles wat ik maak een toch wel behoorlijke rooksmaak meekrijgt. En daar is hier thuis niet iedereen van gecharmeerd. Sinds de Maminha heb ik geen rookhout meer gebruikt.
Ik kon direct na aanschaf merken dat er best gerookt was in de Weber door de vorige eigenaar. De ketel is nu echt mooi schoon, het deksel krijg ik van binnen niet mooi schoon.
Ik gebruik kokosbriketten van de Welkoop.
Alles tot nu toe indirect, dus het kan eigenlijk niet komen door vet op de kolen.
Na de eerste sessie heb ik de barbecue helemaal geleegd, dus er ligt geen overbrand rookhout meer in.
Heeft iemand een idee waar het aan kan liggen? Zijn het de kokosbriketten van de Welkoop, of de resten in het deksel? Kan het überhaupt dat de rooksmaak van vorige sessies ‘blijft hangen’ in een Weber ketel?
Ik denk erover om een doos Ecobrasa aan te schaffen, of een zak Acacia houtskool, omdat beide bekend staan om de neutrale smaak. En het dan nog eens te proberen. Maar voordat ik dat doe, was ik benieuwd of iemand van jullie een idee heeft hierover.
Alvast bedankt!
Laatst bewerkt: