BasBQ
Beef en Steak

Voor de eerste keer koud gerookte zalm.

ben erg benieuwd Mike, ik hou het in de gaten hier
 
Net even gekeken denk dat ik aan de 10 uur kom.
Dan is ie uitgebrand.Mischien dat ik hem nog een keer vul.
 
Dat kan prima. Gooi hem nu even leeg en vul hem gelijk weer en steek hem aan. Zie je morgen wel hoe het is geworden.
De CSG geeft niet van die dikke rook dus de zalm kan dat wel hebben
 
Ik ga hem nog een keer vullen.
Zie morgen om 8.00 hoe die is.
 
Ben net klaar met snijden,en vacu?m trekken. Plaats straks foto's
 
je gaat hem nog niet proeven Mike? of kan dat nog niet?
 
Proeven kan altijd, alleen kan de rooksmaak gelijk na het roken erg overheersend zijn.
 
ja sorry, van het roken weet ik echt nog helemaal niks
 
Hoef je geen sorry voor te zeggen. Weet wel van mensen die kaas hadden gerookt....

Gelijk proeven om dan het idee te krijgen dat ze een asbak hadden afgelikt ;).

Na een paar dagen is de rooksmaak verder in de kaas getrokken en verfijnder.
 
:)
 
Als het volgende week een beetje lekker weer is ga ik weer rookkaas maken :D En gerookt zeezout.
 
Hij rookt lekker.
zalm2001.jpg

Ik heb hem ik keer op nieuw gevuld.En de zalm heeft 16 uur gerookt.
zalm2004.jpg
zalm2009.jpg

zalm2008.jpg
zalm2006.jpg


Zalm verpakt,paar in de koeling en de rest in de vriezer.
zalm2010.jpg


Ik laat ze 3 dagen rusten,ik weet dus nog niet hoe ze smaken.
 
ben heel erg nieuwsgierig mike
 
haha, dat houdt de spanning erin
 
Zo ik na 1,5 dag het eerste stuk zalm aan gesneden,en het was Heerlijk.
Smaak en rook precies goed.
2.5 dag later nog een stuk en die was het zelfde van smaak,dus met 1,5 dag zijn ze goed eetbaar.
zalm3001.jpg

Met en zonder whisky zijn ze heerlijk.
 
:)
 
Hmm, krijg gelijk trek in een toastje met zalm!
 
Terug
Bovenaan Onderaan