BasBQ
Beef en Steak

Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.

TeunS

Sprokkelaar
 
 
Berichten
31
Vraag: over dit recept. Ik heb nu 4 gram colorozo gebruikt.
In een standaard bacon recept gaat in verhouding 3,5% colorozo.
Is er een reden waarom dat hier niet het geval is? Kortere marinade tijd? Of een andere reden?

 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.409
TeunS zei:
Vraag: over dit recept. Ik heb nu 4 gram colorozo gebruikt.
In een standaard bacon recept gaat in verhouding 3,5% colorozo.
Is er een reden waarom dat hier niet het geval is? Kortere marinade tijd? Of een andere reden?

Dit is puur voor de smaak, je mag ook gewoon zout gebruiken.
 

TeunS

Sprokkelaar
 
 
Berichten
31
Wat is dit lekker zeg! Gisteren gegaard en ff een stukje warm geprobeerd.
Long story short, ongeveer de helft is gisteren al gesneuveld, zo lekker vonden we het  :D
Fantastisch recept Mike, deze gaan we vaker maken.
 

werty

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
77
ik heb deze ook al een paar keer gemaakt. maar ik houd niet van water ;) dus ik heb het water vervangen door Jack Daniels, daar houd ik wel van  :D ,ik vond dit een erg lekker verandering.
 

rubenveraart

Kooltjesharker
 
 
Berichten
244
Blij dat ik niet de enige uit 2017 ben die erop reageert.

Vraag: Noskos gebruikt colorozo in zijn recept. Hier wordt gewoon zout gebruikt. Ik heb Leo-zout (3%) in huis, wat moet ik aanhouden?

 

Ceriel

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.242
RV zei:
Blij dat ik niet de enige uit 2017 ben die erop reageert.

Vraag: Noskos gebruikt colorozo in zijn recept. Hier wordt gewoon zout gebruikt. Ik heb Leo-zout (3%) in huis, wat moet ik aanhouden?
Dit kan met gewoon zout door de korte pekeltijd. Nitrietzout gebruik je in dit geval voor de kleur van het vlees.
 

vogels

Pitmaster
 
 
 
Berichten
834
Even een oude bekende aanslingeren met een vraag:

Ik maak deze heerlijke spek met regelmaat, maar merk als ik twee kilo maak (recept is op 1 kilo) dat ik het te zout vind.

Pakken jullie twee zakjes kipkruiden bij twee kilo? Of nog steeds een? (Die kipkruiden is ook 50% zout)

Of wellicht beter maar een keer die 8 gram nitrietzout uit het recept van Dennis..
 
Bovenaan Onderaan