Beef en Steak

Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.

Thnx.

houdt dus in dat ik 2 stukken spek moet gaan halen ;)

ach ach ach wat heb ik het slecht :P
 
zit er zout in die verstegen mix? dat lijkt me wel belangrijk als ik het ga vervangen...
 
Mike v R zei:
Marieken zei:
zit er zout in die verstegen mix? dat lijkt me wel belangrijk als ik het ga vervangen...

Durf ik niet zo te zeggen.
Ik heb het vervangen door een mix van paprika poeder, zout, knoflook poeder, uienpoeder en cayenne peper. Verhouding heb ik op gevoel gedaan.


Mike v R zei:
Marco zei:
Thnx.

houdt dus in dat ik 2 stukken spek moet gaan halen ;)

ach ach ach wat heb ik het slecht :P

Je kan ook 3 stukken halen, maak je ook gelijk Zeeuws spek. ;)

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/zeeuws-spek/
Oei vergeten anders had ik er 4 ;)
 
Ziet er echt heerlijk uit. Moet ik dus ook een keer doen...... Jammer.  :^o
 
Morgen gaat die er bij mij ook op, samen met een stukje standaard bacon.

Moet ik bij deze ook de pekel erafspoelen, of is dat niet de bedoeling?

Hij heeft bij mij trouwens wel een week in de pekel gelegen samen met het spek voor het standaard recept. Dat is toch geen probleem hoop ik?
 
tripax zei:
Morgen gaat die er bij mij ook op, samen met een stukje standaard bacon.

Moet ik bij deze ook de pekel erafspoelen, of is dat niet de bedoeling?

Hij heeft bij mij trouwens wel een week in de pekel gelegen samen met het spek voor het standaard recept. Dat is toch geen probleem hoop ik?

Walchers spek niet afspoelen.
 
*****! Nom nom!
 
Oei, dat ziet er wel heel erg lekker uit, komt hoog op de todo!
 
Had dit heerlijke stukkie bacon de 30e nog gemaakt om de volgede dag mee te nemen op visite.
Ik wist van een vorige keer nog dat mijn zwager dit helemaal geweldig vond.
Iedereen vond het weer erg lekker.
En zijn vader vroeg gelijk het recept, hij wil dit ook maken zo lekker vond hij het.
Was best wel weer een trots momentje.
 
Vraagje: kan het kwaad als je de buikspek langer dan 3 dagen in de marinade laat liggen?
En moet de spek gedroogd worden voordat het de q opgaat?
 
Wat is langer? Laat het zelf ook rustig 4 a 5 dagen in de marinade liggen ( koeling wel op 4 gr) , droogmaken doe ik nooit , uit de marinade op het bord en zo op de Q


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Ik heb het zaterdag einde van de middag in de koeling (4 graden) gelegd, en was van plan om het zaterdag ochtend op de q te leggen. Dus ruim 6 dagen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan