- Berichten
- 71
Vandaag voor het eerst geprobeerd een biefstuk met reverse sear te bereiden. In theorie op zich niet zo heel lastig, maar in praktijk een tandje lastiger dan ik dacht. Sowieso de kamado op de juiste temperatuur krijgen en houden is een kunst op zich. Ik heb al vrij veel met vuur gewerkt en het gaat me redelijk af, maar ik moet nog wel steeds goed opletten en nadenken. Het “op gevoel” werken lukt nog niet echt….
Ook het werken met een kerntemperatuur kan nog wel wat beter. Ik moet echt leren op mijn Meater te vertrouwen en vooral niet te eigenwijs zijn …
(beetje als met een TomTom rijden en dan toch je eigen route kiezen, want die is natuurlijk veeeeel sneller….
).
Ik wilde eigenlijk beide stukjes vlees op medium rear zien te krijgen, maar omdat mijn vrouw niet van te rood houdt, heb ik de kerntemperatuur wat hoger aangehouden. Wat ik echt niet doorhad is hoever de temperatuur nog doorschiet tijdens het rusten. Iets om de volgende keer rekening mee te houden…
En voor een volgende keer proberen wat gelijke stukken vlees te vinden. Nu waren de gewichten wel ongeveer gelijk, maar de een was veel dikker dan de ander. Scheelt toch ook een hoop….
Gelukkig was de smaak prima en was het vlees ook heerlijk sappig. Tijdens het eerste gedeelte had ik rookkruiden gebruikt en dat is me ook uitstekend bevallen. We hebben er heerlijk van gegeten….
En ik heb weer het e.e.a. opgestoken …. Nog genoeg te leren en te doen. Zo blijft het ook wel leuk trouwens …

Ook het werken met een kerntemperatuur kan nog wel wat beter. Ik moet echt leren op mijn Meater te vertrouwen en vooral niet te eigenwijs zijn …


Ik wilde eigenlijk beide stukjes vlees op medium rear zien te krijgen, maar omdat mijn vrouw niet van te rood houdt, heb ik de kerntemperatuur wat hoger aangehouden. Wat ik echt niet doorhad is hoever de temperatuur nog doorschiet tijdens het rusten. Iets om de volgende keer rekening mee te houden…

En voor een volgende keer proberen wat gelijke stukken vlees te vinden. Nu waren de gewichten wel ongeveer gelijk, maar de een was veel dikker dan de ander. Scheelt toch ook een hoop….
Gelukkig was de smaak prima en was het vlees ook heerlijk sappig. Tijdens het eerste gedeelte had ik rookkruiden gebruikt en dat is me ook uitstekend bevallen. We hebben er heerlijk van gegeten….
En ik heb weer het e.e.a. opgestoken …. Nog genoeg te leren en te doen. Zo blijft het ook wel leuk trouwens …

