BasBQ
Beef en Steak

Vakantievoorbereiding: PORCHETTAAAAAHH!!!

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.094
Beste bbq collega's,

Wat doe je als je in de vakantiestemming wilt komen?
Juist! Je maakt een gerecht dat past bij het land waar je naar toe gaat.

Een stukje buikspek (helaas zonder zwoerd) van ca 1.5kilo vlinderen
Wat knoflook, lente-ui, verse rozemarijn en een halve venkelknol fijn snijden
Verder nog wat kruiden uit een potje en een salami

Vlinder de buikspek en rub hem in met je favo-rub (niet te heftige smaak want je gaat nog toevoegen)
Mik de fijngesneden ingredienten en kruiden erop, samen met in lengte-plakjes, dun gesneden salami
Rol het hele zooitje op en maak er een rollade van (bij mij ging het opbinden deze keer waardeloos, maar het is wat het is)
Spit er doorheen rammen (of gewoon op het rooster) en indirect garen tot een kern van 65-70)
En genieten maar!!!

De pic's

1682236907646.jpeg


1682236805717.jpeg


1682236944234.jpeg


1682236833652.jpeg


1682236852014.jpeg


1682236887014.jpeg


1682236983049.jpeg


1682237007878.jpeg


1682237050816.jpeg


1682237067183.jpeg


1682237081604.jpeg


1682237094402.jpeg


Allemachtig, wat blijft dit een waanzinnig lekker gerecht. Wat een smaak(explosie)!
Voor diegene die dit nog nooit gemaakt hebben: DOEN!!! Mega lekker dit

Bedankt voor het kijken
Rick
 
stond al op de to q lijst, heb m ff een uitroepteken gegeven... ziet er weer schandalig lekker uit
 
Lekker man. Vooral die salami erbij lijkt me heerlijk gaan we zeker maken🔥
 
Het ziet er overheerlijk uit!
Hoe is het met de zoute smaak? Is ie niet té zout aan het eind van de rit?
 
Het ziet er overheerlijk uit!
Hoe is het met de zoute smaak? Is ie niet té zout aan het eind van de rit?
Thnx
Nee hoor.
Buikspek is niet gepekeld.
Vervolgens doe ik er mijn eigen gemaakte rub op, die niet te zout is en Vervolgens komt de salami erbij waar dan ook zout in zit.
Verder geen "zout houdende " ingrediënten
Enkel en alleen de rub en salami
Das het voordeel van zelf je rub maken. Je bepaalt zelf de smaak en ingrediënten.

Mocht je nog minder zout willen kan je een rub maken en het zout weglaten. Dan zorgt alleen de salami voor zout.
 
Net terug van vakantie en dan zie je dit….
 
Terug
Bovenaan Onderaan