- Berichten
- 7.251
Beste BBQ-Vrienden!
Vanochtend had ik het vakantiegevoel al weer helemaal te pakken... het regent alweer bijna twee dagen achtereen.
Het contrast kan bijna niet groter... we waren dit jaar 19 dagen in Valencia. Daar was het zeg maar... heet.
We hadden een appartement in de stad. Met een zwembadje en airco in huis. En dat was nodig. Allememaggies wat was het daar heet en droog. Zo heet dat ik gewoon geen fut had voor BBQ. Bovendien waren we komen vliegen en hadden we geen plek voor een WGA. Ik dacht een hibachi te kopen las er geen barbecue bij het huis was (en die er dan gewoon achter te laten) maar ik ben erachter dat ik bij 38°C toch niet zo helemaal in mijn BBQ-element ben.
Dus we hebben veel uit gegeten.
Tuurlijk ook lekker tapas en fijne lunch gerechtjes, maar de ontdekking van de vakantie dit jaar was een Argentijns gezin die een heerlijke bistro runde vlakbij de wijk Rusafa op een minuut of 10 wandelen van ons appartement. Gewoon plastic stoeltjes aan de kant van de straat, onder een parasol, lekker koud bier drinken en af en toe wat te eten bestellen. Het was een feest! Prachtige Verdejo gedronken ook trouwens. Zalig!
Anyways, ik was dus verliefd geworden op die Argentijnse familie en we aten daar zo'n beetje om de dag. Aan het eind van de vakantie kreeg ik iets moois mee voor thuis. Een zelf gemaakte Aji (soort chimmichurri) en een flesje olijfolie die hun dochter en schoonzoon zelf produceerde. Hun twee zoons stonden in de keuken en de aangetrouwde schoondochter serveerde ons steeds veel lekkers. De papa familias grilde het vlees en dat deed hij geweldig!
Mijn lievelings daar was een stukje vlees dat ze secreto noemen. Hier had ik dat wel eens gezien bij Sligro en Hanos, echt Iberico varken dus lekker duur, maar daar in Spanje was al het varkensvlees geweldig lekker en spotgoedkoop. Zelfs uit de pan was het zalig, maar als die Argentijn het grilde, subliem!
Dus dat ging ik daarna thuis ook gewoon doen... vleesje grillen en een simpele salade erbij. Happy Days.
Wat kan je je Grote Groene Vriend missen zo 19 dagen lang... heerlijk om weer thuis te zijn!
Ik vat met deze post even twee weekends samen:
Een mooie grasgevoerde bavette en twee heerlijke stukjes varken (Lomo de Tira) gewoon lekker met wat zout op de grill.
Paar champies erbij en lekker smullen.
Oh ja, we dronken er ook lekker Bier bij... echt vakantie bier!
Die kreeg ik van mijn overbuurvrouw die naar Denemarken was geweest. Donker en zoet, niet helemaal mijn smaak, maar leuk om eens te proeven!
Van een collega op werk kreeg ik een biertje dat hij uit München mee had gebracht, een Helles. Erg lekker fris maar ook een tikkie zoet.
Zaterdag ging hier het eitje ook weer aan en wilde ik die secreto eens proberen te evenaren.
Echt heerlijk vettig varkensvlees, dat kun je fantastisch grillen.
Ik maakte een triootje door ook wat Argentijnse entrecôtes erbij te grillen:
En ik vond twee mooie ribkarboodjes van Iberico varken, helemaal super!
Daar dronk ik deze Franse IPA bij die ik van een andere buurvrouw kreeg als dank voor de planten in de tuin water geven tijdens hun vakantie.
Dat was een heerlijk bordje vol!
Na het eten nog even uitbuiken en genieten van deze Sloveense (Oostenrijkse) Topper die ik van Jeroen kreeg:
Die stak met kop en schouders boven de rest uit. Waanzinnig mooie complexe smaken. Vatgerijpte rakker van Bevog. Tamelijk briljant.
Het was weer heerlijk, fijn om weer thuis te zijn!
Vanochtend had ik het vakantiegevoel al weer helemaal te pakken... het regent alweer bijna twee dagen achtereen.
Het contrast kan bijna niet groter... we waren dit jaar 19 dagen in Valencia. Daar was het zeg maar... heet.
We hadden een appartement in de stad. Met een zwembadje en airco in huis. En dat was nodig. Allememaggies wat was het daar heet en droog. Zo heet dat ik gewoon geen fut had voor BBQ. Bovendien waren we komen vliegen en hadden we geen plek voor een WGA. Ik dacht een hibachi te kopen las er geen barbecue bij het huis was (en die er dan gewoon achter te laten) maar ik ben erachter dat ik bij 38°C toch niet zo helemaal in mijn BBQ-element ben.
Dus we hebben veel uit gegeten.
Tuurlijk ook lekker tapas en fijne lunch gerechtjes, maar de ontdekking van de vakantie dit jaar was een Argentijns gezin die een heerlijke bistro runde vlakbij de wijk Rusafa op een minuut of 10 wandelen van ons appartement. Gewoon plastic stoeltjes aan de kant van de straat, onder een parasol, lekker koud bier drinken en af en toe wat te eten bestellen. Het was een feest! Prachtige Verdejo gedronken ook trouwens. Zalig!
Anyways, ik was dus verliefd geworden op die Argentijnse familie en we aten daar zo'n beetje om de dag. Aan het eind van de vakantie kreeg ik iets moois mee voor thuis. Een zelf gemaakte Aji (soort chimmichurri) en een flesje olijfolie die hun dochter en schoonzoon zelf produceerde. Hun twee zoons stonden in de keuken en de aangetrouwde schoondochter serveerde ons steeds veel lekkers. De papa familias grilde het vlees en dat deed hij geweldig!
Mijn lievelings daar was een stukje vlees dat ze secreto noemen. Hier had ik dat wel eens gezien bij Sligro en Hanos, echt Iberico varken dus lekker duur, maar daar in Spanje was al het varkensvlees geweldig lekker en spotgoedkoop. Zelfs uit de pan was het zalig, maar als die Argentijn het grilde, subliem!
Dus dat ging ik daarna thuis ook gewoon doen... vleesje grillen en een simpele salade erbij. Happy Days.
Wat kan je je Grote Groene Vriend missen zo 19 dagen lang... heerlijk om weer thuis te zijn!
Ik vat met deze post even twee weekends samen:
Een mooie grasgevoerde bavette en twee heerlijke stukjes varken (Lomo de Tira) gewoon lekker met wat zout op de grill.
Paar champies erbij en lekker smullen.
Oh ja, we dronken er ook lekker Bier bij... echt vakantie bier!
Die kreeg ik van mijn overbuurvrouw die naar Denemarken was geweest. Donker en zoet, niet helemaal mijn smaak, maar leuk om eens te proeven!
Van een collega op werk kreeg ik een biertje dat hij uit München mee had gebracht, een Helles. Erg lekker fris maar ook een tikkie zoet.
Zaterdag ging hier het eitje ook weer aan en wilde ik die secreto eens proberen te evenaren.
Echt heerlijk vettig varkensvlees, dat kun je fantastisch grillen.
Ik maakte een triootje door ook wat Argentijnse entrecôtes erbij te grillen:
En ik vond twee mooie ribkarboodjes van Iberico varken, helemaal super!
Daar dronk ik deze Franse IPA bij die ik van een andere buurvrouw kreeg als dank voor de planten in de tuin water geven tijdens hun vakantie.
Dat was een heerlijk bordje vol!
Na het eten nog even uitbuiken en genieten van deze Sloveense (Oostenrijkse) Topper die ik van Jeroen kreeg:
Die stak met kop en schouders boven de rest uit. Waanzinnig mooie complexe smaken. Vatgerijpte rakker van Bevog. Tamelijk briljant.
Het was weer heerlijk, fijn om weer thuis te zijn!