NielsNH
Vuurmaker
- Berichten
- 76
Mijn nieuwe GMG Ledge moet renderen, dus was het vandaag tijd voor ribs. Ik ben gegaan voor de 3-2-1 methode omdat fall of the bone hier thuis wel wordt geapprecieerd.
Stap 1 is natuurlijk ontvliezen, schoonmaken en rubben. Ik heb maar één van beide racks gerubd, want voor onze zoon van 4 moet het allemaal niet te kruidig zijn. Mijn rub bestond uit een klassieke mix van gerookte paprikapoeder, peper, zout, knoflookpoeder, mosterdpoeder, cayennepeper en gemalen chillies. Daarna mochten ze de smoker op voor een uur of drie op 110°C. Om het half uur heb ik ook wat appelsap gebruikt om het geheel vochtig te houden.
Daarna was het tijd om ze in te pakken met nog wat meer appelsap en boter. Zo hebben ze nog 2 uurtjes gestoomd.
Ondertussen ook de aardappelen erbij gezet. Deze hebben een tweetal uurtjes meegebakken. Dit had echter nog iets langer gemogen.
Daarna beide racks bestreken met smoky bbq saus van Van Beekum en nog een uurtje laten doorgaren. Toen ze aan 95°C zaten, was het eindelijk tijd om te eten. Het enige probleem dat ik toen had, was dat ik trager kon fotograferen dan dat vrouw en kind ten aanval trokken. Ach ja, zeker een geslaagde run en iedereen tevreden.
Stap 1 is natuurlijk ontvliezen, schoonmaken en rubben. Ik heb maar één van beide racks gerubd, want voor onze zoon van 4 moet het allemaal niet te kruidig zijn. Mijn rub bestond uit een klassieke mix van gerookte paprikapoeder, peper, zout, knoflookpoeder, mosterdpoeder, cayennepeper en gemalen chillies. Daarna mochten ze de smoker op voor een uur of drie op 110°C. Om het half uur heb ik ook wat appelsap gebruikt om het geheel vochtig te houden.
Daarna was het tijd om ze in te pakken met nog wat meer appelsap en boter. Zo hebben ze nog 2 uurtjes gestoomd.
Ondertussen ook de aardappelen erbij gezet. Deze hebben een tweetal uurtjes meegebakken. Dit had echter nog iets langer gemogen.
Daarna beide racks bestreken met smoky bbq saus van Van Beekum en nog een uurtje laten doorgaren. Toen ze aan 95°C zaten, was het eindelijk tijd om te eten. Het enige probleem dat ik toen had, was dat ik trager kon fotograferen dan dat vrouw en kind ten aanval trokken. Ach ja, zeker een geslaagde run en iedereen tevreden.