- Berichten
- 548
Na een geslaagde eerste run (chicken beer can) en een geslaagde tweede run (ribs) had ik nog niet beslist wat de derde run op de Kamado zou worden.
Ik heb het geluk om bij mij in de buurt een grote (horeca)slager te hebben met een gigantische keuze aan bbq vlees. (Carmans te Beringen) Daar even gaan snuisteren in de rekken. En de tomahawk springt dan toch in het oog. Dat zou hem worden!
De Ierse dino-steak van 1,420kg anderhalf uur op voorhand uit de frigo gehaald en ingerubd met zout, peper en een beetje lookpoeder. Kamado aangedaan, met 2 kleine chunks appel/kers en naar 120gr gebracht. De lap vlees erop en temperatuursensor erin. Die gaf 14gr aan. Volgende keer nog wat vroeger uit de frigo halen misschien?
Na 1u15 gaf deze dan 50gr aan. Eraf gehaald en 10min rust. (Tot 52gr gestegen)
De kamado opgestookt tot 300-325gr. Wat gaat dat snel!
Nog 2-3 minuten gegrild aan elke kant. En dan terug dikke 10min rust. Temperatuur is dan nog opgelopen tot 58-59gr. Perfect waar wij hem graag hebben: medium.
Zo goed als het met de steak gegaan is, zo slecht zijn de bijgerechten gegaan.
Mijn oude bbq (grill zonder deksel) gebruikt om zoete aardappel te garen in alu folie op het rooster. Die waren overgaar (puree). Van smaak wel ok. Nog een schijfje feta erin leek me wel lekker (ooit eens in een recept gelezen). Helaas per ongeluk feta van koemelk, die smaakt toch veel minder af.
De grootste flop van de avond waren echter de witte asperges. Gelezen dat deze direct gegrild konden worden, nadat ze met olijolie ingesmeerd zijn. Nog wat peper en zout en gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Geen idee wat hier misgelopen is??...
Paar keer stukje geproefd, maar steeds niet gaar genoeg. Uiteindelijk wel, maar ze waren tegelijk taai en slap. We hebben ze niet opgegeten.
Hoe kan ik dit beter?
Ik heb het geluk om bij mij in de buurt een grote (horeca)slager te hebben met een gigantische keuze aan bbq vlees. (Carmans te Beringen) Daar even gaan snuisteren in de rekken. En de tomahawk springt dan toch in het oog. Dat zou hem worden!
De Ierse dino-steak van 1,420kg anderhalf uur op voorhand uit de frigo gehaald en ingerubd met zout, peper en een beetje lookpoeder. Kamado aangedaan, met 2 kleine chunks appel/kers en naar 120gr gebracht. De lap vlees erop en temperatuursensor erin. Die gaf 14gr aan. Volgende keer nog wat vroeger uit de frigo halen misschien?
Na 1u15 gaf deze dan 50gr aan. Eraf gehaald en 10min rust. (Tot 52gr gestegen)
De kamado opgestookt tot 300-325gr. Wat gaat dat snel!
Nog 2-3 minuten gegrild aan elke kant. En dan terug dikke 10min rust. Temperatuur is dan nog opgelopen tot 58-59gr. Perfect waar wij hem graag hebben: medium.
Zo goed als het met de steak gegaan is, zo slecht zijn de bijgerechten gegaan.
Mijn oude bbq (grill zonder deksel) gebruikt om zoete aardappel te garen in alu folie op het rooster. Die waren overgaar (puree). Van smaak wel ok. Nog een schijfje feta erin leek me wel lekker (ooit eens in een recept gelezen). Helaas per ongeluk feta van koemelk, die smaakt toch veel minder af.
De grootste flop van de avond waren echter de witte asperges. Gelezen dat deze direct gegrild konden worden, nadat ze met olijolie ingesmeerd zijn. Nog wat peper en zout en gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Geen idee wat hier misgelopen is??...
Paar keer stukje geproefd, maar steeds niet gaar genoeg. Uiteindelijk wel, maar ze waren tegelijk taai en slap. We hebben ze niet opgegeten.
Hoe kan ik dit beter?








