- Berichten
- 189
Afgelopen Zondag....prachtig weer en vrienden over de vloer ivm het Nederlands elftal.
Ik was laatst samen met een vriend van mij naar de Makro geweest en had daar ook een Tomahawk meegenomen.
Mooie dag dus om deze eens klaar te maken
Eindelijk kon ik beide kamado's tegelijk gebruiken
De tomahawk aan beide kanten voorzien van wat grof zeezout en het botje even ingepakt. Meer heb ik er niet aan gedaan. Wilde het vlees zo "puur" mogelijk houden. Ook even de verse groenten/paddestoelen gesneden om die te laten garen in de GG compact
Groenten in de kleine jongen (iets eerder dan het vlees) en later mocht dat prachtige stukje vlees op zijn grote broer.
Toen de kern de 48 graden aantikte zag hij er al heerlijk uit! Tijd om de bqq even op te stoken en hem daarna op "open vuur" af te fakkelen
De groenten/paddestoelen lagen er inmiddels zo'n klein uurtje op en waren ook al mooi gaar.
Na het fakkel proces kon hij even 10 minuten rusten en had ik de tijd om de groene asperges te grillen....zó lekker!
Licht in de olie en alleen wat grof zout en peper, heerlijk!
Alles klaar en gaar....tijd om te snijden en, net als het Nederlands elftal, aan te vallen
Ik had ook nog wat kippenpoten liggen die ik tijdens het eten er nog even op heb gelegd voor de liefhebber of voor degene die nog trek had
Kip...altijd goed. En ook die zijn nog op gegaan
Alles bij elkaar een heerlijke avond gehad met elkaar.
En het toetje was een overwinning van "ons"elftal
Ik was laatst samen met een vriend van mij naar de Makro geweest en had daar ook een Tomahawk meegenomen.
Mooie dag dus om deze eens klaar te maken

Eindelijk kon ik beide kamado's tegelijk gebruiken

De tomahawk aan beide kanten voorzien van wat grof zeezout en het botje even ingepakt. Meer heb ik er niet aan gedaan. Wilde het vlees zo "puur" mogelijk houden. Ook even de verse groenten/paddestoelen gesneden om die te laten garen in de GG compact

Groenten in de kleine jongen (iets eerder dan het vlees) en later mocht dat prachtige stukje vlees op zijn grote broer.
Toen de kern de 48 graden aantikte zag hij er al heerlijk uit! Tijd om de bqq even op te stoken en hem daarna op "open vuur" af te fakkelen

De groenten/paddestoelen lagen er inmiddels zo'n klein uurtje op en waren ook al mooi gaar.
Na het fakkel proces kon hij even 10 minuten rusten en had ik de tijd om de groene asperges te grillen....zó lekker!
Licht in de olie en alleen wat grof zout en peper, heerlijk!
Alles klaar en gaar....tijd om te snijden en, net als het Nederlands elftal, aan te vallen

Ik had ook nog wat kippenpoten liggen die ik tijdens het eten er nog even op heb gelegd voor de liefhebber of voor degene die nog trek had

Kip...altijd goed. En ook die zijn nog op gegaan

Alles bij elkaar een heerlijke avond gehad met elkaar.
En het toetje was een overwinning van "ons"elftal

Laatst bewerkt: