- Berichten
- 2.987
Een burgertje grillen kan natuurlijk iedereen, maar nee dat was niet goed genoeg voor mijnheer @noskos... Ok challenge accepted!! 
Goed, laten we beginnen. Voor het avondeten hier iets maken voor de wedstrijd is altijd lastig,. Hap hap, snel snel, papa opschieten, en naar bed, enfin je kent het wel.
Dus tja, de meeste tijd die ik heb is meestal op mijn "vrije" papadag.
En dan doe ik het liefst een klein beetje relaxed met dit weer.
We gaan beginnen.
Ik had bedacht dat het een breakfastburger moest worden.
Ontbijt: Een ontbijt is de eerste maaltijd van de dag na de nachtrust en voordat met de dagelijkse werkzaamheden wordt begonnen. (bron: Wikipedia)
Damn, eerst e gedeelte mislukt... Nou ja moet kunnen.

Maar goed, uiteraard hebben we voor de burger ook broodjes nog. Makkelijk recept voor muffinbuns gevonden.
450 gr bloem
240ml melk
7gr gist
8gr zout
13gr suiker
30gr boter
Balletje gemaakt en een uur warm laten rijzen.
Ondertussen dacht ik er goed aan te doen om na 3,5 jaar de bbq eens volledig aan de binnenkant schoon te maken. Damn het tweede deel is ook mislukt.
Vanaf hier lezen we verder met lunchburger
.
middagmaaltijd of lunch (ook wel middageten) (verouderd: noenmaal) is de maaltijd die gegeten wordt rond het midden van de dag, meestal tussen 12 en 14 uur. Bron: Wikipedia.
Mooi moment om deze houtskool eens te testen.
Eerste test valt me eigenlijk niet tegen. Beetje vergelijkbaar met Dammers en Fire-Up.
En door.
Na een uur het deeg uitrollen tot 2cm dik en ik heb ze uitgestoken met een 10cm ring. Hier nog eens 45 min rijzen, afgedekt onder folie.
Dan voor er bij een Sriracha mayo gemaakt. Potverdikkie wat is die lekker.
1 eetlepel mayo
1 theelepel sriracha
Squeeze limoen en wat pezo.
Daarnaast een paar stukken hash browns gebakken (familie van de rΓΆsti
).
Aardappel met schil en uitje zonder schil geraspt. Ff spoelen, beetje bloem en zout toevoegen en hierna het leven er uit knijpen
.
Een geprakte avocado met een squeeze limoen zorgde voor de vitamines.
En toe mochten de broodjes op de Q.
Kort.... Heel kort aanbakken en daarna 12 minuten verder laten garen op 200 graden.
Zoals je links boven zien de hash browns of rΓΆsti gebakken. Een paar plakken bacon en de broodjes.
Als burger heb ik gekozen voor 4 smash burgers. Achteraf beter 2 grotere gemaakt, maar de smaak was er niet minder om.
En dan het lekkerste, nee geen plasticachtige cheddar, maar provelone laten snijden bij de Jumbo.
Echt zoveeeeeel beter.



Tijd om de burger op te bouwen.
We beginnen met een broodje, avocado, burger, bacon, has brown in stukken, gebakken eitje (sorry geen foto), Sriracha mayo en opnieuw.






.
En hier is ie dan: The ultimate, not my average,breaklunchburger.
Bon apetit







Oeffff gelukt... Net voor 14u


Goed, laten we beginnen. Voor het avondeten hier iets maken voor de wedstrijd is altijd lastig,. Hap hap, snel snel, papa opschieten, en naar bed, enfin je kent het wel.
Dus tja, de meeste tijd die ik heb is meestal op mijn "vrije" papadag.
En dan doe ik het liefst een klein beetje relaxed met dit weer.
We gaan beginnen.

Ik had bedacht dat het een breakfastburger moest worden.
Ontbijt: Een ontbijt is de eerste maaltijd van de dag na de nachtrust en voordat met de dagelijkse werkzaamheden wordt begonnen. (bron: Wikipedia)
Damn, eerst e gedeelte mislukt... Nou ja moet kunnen.

Maar goed, uiteraard hebben we voor de burger ook broodjes nog. Makkelijk recept voor muffinbuns gevonden.
450 gr bloem
240ml melk
7gr gist
8gr zout
13gr suiker
30gr boter
Balletje gemaakt en een uur warm laten rijzen.
Ondertussen dacht ik er goed aan te doen om na 3,5 jaar de bbq eens volledig aan de binnenkant schoon te maken. Damn het tweede deel is ook mislukt.

Vanaf hier lezen we verder met lunchburger


middagmaaltijd of lunch (ook wel middageten) (verouderd: noenmaal) is de maaltijd die gegeten wordt rond het midden van de dag, meestal tussen 12 en 14 uur. Bron: Wikipedia.
Mooi moment om deze houtskool eens te testen.

Eerste test valt me eigenlijk niet tegen. Beetje vergelijkbaar met Dammers en Fire-Up.
En door.
Na een uur het deeg uitrollen tot 2cm dik en ik heb ze uitgestoken met een 10cm ring. Hier nog eens 45 min rijzen, afgedekt onder folie.
Dan voor er bij een Sriracha mayo gemaakt. Potverdikkie wat is die lekker.

1 eetlepel mayo
1 theelepel sriracha
Squeeze limoen en wat pezo.
Daarnaast een paar stukken hash browns gebakken (familie van de rΓΆsti

Aardappel met schil en uitje zonder schil geraspt. Ff spoelen, beetje bloem en zout toevoegen en hierna het leven er uit knijpen

Een geprakte avocado met een squeeze limoen zorgde voor de vitamines.
En toe mochten de broodjes op de Q.
Kort.... Heel kort aanbakken en daarna 12 minuten verder laten garen op 200 graden.
Zoals je links boven zien de hash browns of rΓΆsti gebakken. Een paar plakken bacon en de broodjes.
Als burger heb ik gekozen voor 4 smash burgers. Achteraf beter 2 grotere gemaakt, maar de smaak was er niet minder om.
En dan het lekkerste, nee geen plasticachtige cheddar, maar provelone laten snijden bij de Jumbo.
Echt zoveeeeeel beter.




Tijd om de burger op te bouwen.
We beginnen met een broodje, avocado, burger, bacon, has brown in stukken, gebakken eitje (sorry geen foto), Sriracha mayo en opnieuw.







En hier is ie dan: The ultimate, not my average,
Bon apetit








Oeffff gelukt... Net voor 14u


Laatst bewerkt: