- Berichten
- 231
Fruit op een pizza is een no go. Maar hoe zou het smaken op een burger. En daar kom je natuurlijk maar op één manier achter. Juist, uitproberen dus....
Zo gezegd zo gedaan. Zaterdag vroeg goed gehakt gehaald bij de slager, in het gehakt ging gerookte en gewone paprikapoeder, knoflookgranulaat, uien- en mosterdpoeder. En voor de smaak wat tabasco. De burgertjes kwamen zo op een gewicht van 150gr per stuk. Na het maken konden ze opstijven in de koelkast.
Voor het smeren van de keel wilde ik wat frisse saus. Deze heb ik gemaakt van mayo, ketchup, sriracha (niet te veel) en fijn gesneden sjalotje en augurk.
Vervolgens de verse ananas van jasje ontdaan, en plakken gesneden. Deze schijven voorzien van ontbijtspek.
Nu ik het zoet en zoutje klaar had liggen, wilde toch ook nog een zuurtje erbij. Ik had nog wat rooie uitjes en appelazijn. Dus wat ingelegde uitjes konden gemaakt worden.
Rond een uurtje of vier de Joe aangewakkerd, eerst op de indirecte stand, zo'n 100gr. Ik wilde de spekananas eerst een uurtje laag garen.
Daarna de plattesetters eruit gehaald, verhoger erop voor de ananas. Broodjes even grillen, daarna de burgers erop.
Voordat de burgers gaar werden, heb ik de ananas op de burgers geleegd en bedekt met een goede gruyere erop gedaan.
Inmiddels de broodjes voorzien van wat groenvoer, overgoten met de heerlijke frisse saus. De burgers erop gelegd en afgetopt met wat ingelegde ui.
Naast de burger wat krulfriet een lekkere triple van Straffe Hendrik.
En wat vonden we ervan. Onlangs we de anaans iets te dik vonden, overheerste de smaak ervan niet. De spek was wat verweg, wellicht iets dikker gesneden erom doen. Voor herhaling vatbaar? Daar zullen wij toch ja opzeggen. De burger was toch wel wat frisser van smaak, en op een warme zomerdag is dat denk ik toch wel lekker.
Zo gezegd zo gedaan. Zaterdag vroeg goed gehakt gehaald bij de slager, in het gehakt ging gerookte en gewone paprikapoeder, knoflookgranulaat, uien- en mosterdpoeder. En voor de smaak wat tabasco. De burgertjes kwamen zo op een gewicht van 150gr per stuk. Na het maken konden ze opstijven in de koelkast.



Voor het smeren van de keel wilde ik wat frisse saus. Deze heb ik gemaakt van mayo, ketchup, sriracha (niet te veel) en fijn gesneden sjalotje en augurk.


Vervolgens de verse ananas van jasje ontdaan, en plakken gesneden. Deze schijven voorzien van ontbijtspek.




Nu ik het zoet en zoutje klaar had liggen, wilde toch ook nog een zuurtje erbij. Ik had nog wat rooie uitjes en appelazijn. Dus wat ingelegde uitjes konden gemaakt worden.

Rond een uurtje of vier de Joe aangewakkerd, eerst op de indirecte stand, zo'n 100gr. Ik wilde de spekananas eerst een uurtje laag garen.
Daarna de plattesetters eruit gehaald, verhoger erop voor de ananas. Broodjes even grillen, daarna de burgers erop.


Voordat de burgers gaar werden, heb ik de ananas op de burgers geleegd en bedekt met een goede gruyere erop gedaan.

Inmiddels de broodjes voorzien van wat groenvoer, overgoten met de heerlijke frisse saus. De burgers erop gelegd en afgetopt met wat ingelegde ui.
Naast de burger wat krulfriet een lekkere triple van Straffe Hendrik.


En wat vonden we ervan. Onlangs we de anaans iets te dik vonden, overheerste de smaak ervan niet. De spek was wat verweg, wellicht iets dikker gesneden erom doen. Voor herhaling vatbaar? Daar zullen wij toch ja opzeggen. De burger was toch wel wat frisser van smaak, en op een warme zomerdag is dat denk ik toch wel lekker.