- Berichten
- 60
Mijn naam is Willem, 51 jaar en al ruim 34 jaar slager van beroep. Dan zou je denken dat ik wel wat afweet van alles wat met BBQ te maken heeft. Dat is natuurlijk ook zo, tenminste ik ben op de hoogte van de bereidingstijden en diverse technieken. Alles wat met BBQ te maken heeft, trekt mijn nieuwsgierigheid. Tot voor kort deed ik mijn trucjes op een betonnen BBQ in de tuin, maar als je wat verder wilt gaan zal je er toch eens aan moeten geloven....een BBQ met een deksel. Deze is er uiteindelijk ook gekomen, inmiddels 2 maanden geleden. Ik heb gekozen voor een Weber MT e-5775. Wat een fantastisch apparaat is dat zeg. Het low en slow gebeuren had ik vrij snel onder de knie, gek genoeg kostte het normale sateetje of worstje mij meer moeite op deze alleskunner. Inmiddels is het wel gelukt, en genieten wij hier thuis met volle teugen van al het lekkers wat eraf komt. Spare ribs, Pulled Porc reeds gemaakt en prima gelukt. As we speak ligt er een shortrib van 1.5 kilo op. Altijd lastig als je thermometer het juist dan begeeft, maar ik ga gewoon af op mijn slagers-inuïtie. Ik hoop hier leuke ideeën op te doen, en nog lekkerdere dingen van de Q af te laten komen.







