Het zal jullie niet verbazen: mijn VX is besteld!
Heb met enkele specialisten kunnen spreken die regelmatig workshops geven op de verschillende merken en één had thuis ook de VX.
Zoals Frits al aanhaalde is het verschil in de keramiek zelf erg klein. BGE heeft het allerdunste keramiek, waardoor de reactietijden wat sneller zijn. Ook het bakproces zou bij BGE wat degelijker (en langzamer) gebeuren.
Bij de VX is de vuur-basket onderin net héél dik. Dat heeft ook voordelen, zei men: eens op temperatuur blijft hij heel erg stabiel en de kans op breken is erg klein door de 5 componenten-opstelling (zoals bij KJ).
Of hij trager terug te brengen is van hoog naar laag, dat weet ik nog niet. Ik denk dat je dit scenario ook het minste zal volgen in de praktijk, maar goed, ik ben wel erg benieuwd....
Maar de opstarttijd is top (20min en dus vergelijkbaar met andere merken) op voorwaarde dat je het deksel bij het aansteken even open laat zodat er extra veel zuurstof bij het vuur kan, deze techniek zag ik al eerder op YouTube. Kunnen jullie dit bevestigen of is dit snel opstoken net schadelijk voor je keramiek? Ook van low (100 graden) naar afgrillen (200-250 graden) is een kwestie van enkele minuten, verzekerde men me.
Klinkt dit geloofwaardig en bekend voor de andere VX-eigenaars hier? Vul gerust aan met jullie bevindingen.
Binnenkort hand-on ervaringen. Kijk er naar uit!
Bedankt alvast voor jullie reacties en vurig enthousiasme
