- Berichten
- 79
Vandaag was weer een mooie dag voor een low en slow sessie op de bbq. Een mooie dag om voor het eerst short ribs te proberen.
In de ochtend er achter komen dat je bijna geen peper meer in huis hebt....dat is even stress
. Vrouw naar het werk, hop met de kleine naar de super voor peper.
Eenmaal thuis de bbq klaarmaken en het vlees uit de koelkast. Deze was gelukkig volledig ontdooit.
Beetje bij trimmen
En voorzien van rub
Zo die is klaar voor een heerlijke rook behandeling.
Het originele plan was om zonder inpakken de run te voltooien. Echter kwam de tijd dat de vrouw thuis kwam steeds dichter en dichter bij en had ik geen vertrouwen meer dat ik zonder inpakken op een “redelijk” tijdstip het eten klaar zou hebben. Dan toch maar inpakken. Helaas wel in aluminium folie, butcher paper staat op een mooi steeds groter worden verlang lijstje.
Na een mooie 7,5 uur op de bbq was de kern temp van 92 graden bereikt en met een prik test was die overal mooi gaar.
Even laten ademen en laten rusten.
Een klein uurtje later was het moment om aan te snijden daar
Het resultaat mocht er zijn. Heerlijk mals vlees met nog genoeg bite. Samen met een simpele salade hebben we genoten van dit prachtig stuk vlees.
Wat ik mee neem voor de volgende keer is dat dit vlees wat meer rookhout mag hebben (had 2 blokjes hickory gepakt dit mag gerust 3 zijn.) Verder mag ik wat beter het rookhout verdelen nu was er veel rook in het begin en na een 70 min bijna niks meer. Resultaat was een subtiele maar evengoed lekkere rook ring.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
In de ochtend er achter komen dat je bijna geen peper meer in huis hebt....dat is even stress

Eenmaal thuis de bbq klaarmaken en het vlees uit de koelkast. Deze was gelukkig volledig ontdooit.
Beetje bij trimmen

En voorzien van rub

Zo die is klaar voor een heerlijke rook behandeling.

Het originele plan was om zonder inpakken de run te voltooien. Echter kwam de tijd dat de vrouw thuis kwam steeds dichter en dichter bij en had ik geen vertrouwen meer dat ik zonder inpakken op een “redelijk” tijdstip het eten klaar zou hebben. Dan toch maar inpakken. Helaas wel in aluminium folie, butcher paper staat op een mooi steeds groter worden verlang lijstje.
Na een mooie 7,5 uur op de bbq was de kern temp van 92 graden bereikt en met een prik test was die overal mooi gaar.
Even laten ademen en laten rusten.


Een klein uurtje later was het moment om aan te snijden daar

Het resultaat mocht er zijn. Heerlijk mals vlees met nog genoeg bite. Samen met een simpele salade hebben we genoten van dit prachtig stuk vlees.
Wat ik mee neem voor de volgende keer is dat dit vlees wat meer rookhout mag hebben (had 2 blokjes hickory gepakt dit mag gerust 3 zijn.) Verder mag ik wat beter het rookhout verdelen nu was er veel rook in het begin en na een 70 min bijna niks meer. Resultaat was een subtiele maar evengoed lekkere rook ring.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk