- Berichten
- 654
Ik kwam een mooi stuk kalkoenfilet tegen.
En had in het laatste boek van Jord een mooi recept gezien met kalkoenfilet
ik had een pekel gemaakt met kleurzout,suiker, knoflook, laurierblaadjes en dit op woensdag gedaan en in de koelkast gezet donderdagmorgen de filet erbij gedaan en zo laten staan tot zondagmorgen
Zondag de filet uit de pekel gehaald en onder koud water afgespoeld en voorzien van grove peper en zeezout de Q opgestookt tot 135 graden indirect
Tot een kern van 68 graden
Het laatste kwartier ingesmeerd met carolina gold sauce ( zelf gemaakt )
Had ondertussen ook een mosterd crunch gemaakt
Kom er nu achter dat ik geen foto van het opgemaakte bord heb gemaakt
Reden te meer om het nog een keer te maken
Dit was echt super

En had in het laatste boek van Jord een mooi recept gezien met kalkoenfilet
ik had een pekel gemaakt met kleurzout,suiker, knoflook, laurierblaadjes en dit op woensdag gedaan en in de koelkast gezet donderdagmorgen de filet erbij gedaan en zo laten staan tot zondagmorgen
Zondag de filet uit de pekel gehaald en onder koud water afgespoeld en voorzien van grove peper en zeezout de Q opgestookt tot 135 graden indirect
Tot een kern van 68 graden
Het laatste kwartier ingesmeerd met carolina gold sauce ( zelf gemaakt )
Had ondertussen ook een mosterd crunch gemaakt
Kom er nu achter dat ik geen foto van het opgemaakte bord heb gemaakt
Reden te meer om het nog een keer te maken
Dit was echt super

