BasBQ
Beef en Steak

Tagliata di manzo van flat iron

Brownie

Tondelzoeker
Berichten
16
Gisteren stond één van m'n favoriete snelle vlees stukken op het menu, de Italiaanse klassieker Tagliata di manzo van de flat iron met balsamico siroop, rucola melange en parmezaan.

Bij de Sligro een Ierse flat iron gescoord. Klein beetje bij getrimd en nog wat restjes zeem weg geneden. Vervolgens met grof zeezout ingewreven.

IMG_20210124_192113.jpg


M'n starter ondertussen vast warm laten draaien in de Weber en de balsamicoazijn met suiker laten inkoken.

IMG_20210124_192159.jpg

IMG_20210124_192118.jpg


De rucola grof gesneden(vind ik lekkerder) en parmezaan geraspt. Daarna kort de Flat iron 4 min per kant gegrild op 200gr.

IMG_20210124_194932.jpg

IMG_20210124_195148.jpg
IMG_20210124_195822.jpg


IMG_20210124_200008.jpg
Smaakte weer top! Een simpel maar heerlijk gerecht. En wat is zo'n flat iron heerlijk mals. Hier thuis zijn wij er fan van!
 
Laatst bewerkt:

Reem

Stoker
Berichten
340
wauw ! dat heb je echt goed gemaakt ! het water loopt me in de mond !
en de parmezaanse kaas maakt het helemaal af ! ;)
 

Josser

Kooltjesharker
Berichten
171
Dat zou ik geen straf vinden als dat op tafel wordt gezet.

Mooi stukje vlees. Welk ras was het? Graangevoerd?
 

Free_ltd

Gemarineerd
 
Berichten
1.548
Wil geen partypooper zijn, maar het is Tagliata :p

Nog meer voornaam, is dat het ook mijn favoriet is. Zelfs als in in Toscane ben, dan ligt dat op restaurant op een week 2 a 3 x op mijn bord.

Heerlijk gewoon.
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.336
Deze gaat op de planning voor volgende week. Met gegrilde groene asperges en knoflookpasta
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.797
Heerlijk, dit blijft toch een van mijn favoriete stukken vlees.
 

Free_ltd

Gemarineerd
 
Berichten
1.548
Zelf rasp ik de kaas nooit, maar neem ik van die plakjes die ik dan tussen de sneetjes steek. De combinatie van al deze smaken, maakt het af. In Toscane weten ze wel wat lekker is.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.255
Die Italianen weten wel wat lekker is en het mooiste is "less is more" dit kan ik echt iedere week eten, mijn complimenten voor de heerlijke foto's :love: een glaasje Chianti erbij en het is perfect.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.469
Heerlijk stukje vlees zo, en een geweldig mooi cuisson. Dat zal zeker en vast smullen geweest zijn.
Dit lust ik ook wel
 
Bovenaan Onderaan