- Berichten
- 3.017
Vandaag voor het avondeten ribs volgens 3,2,1, methode. 
Mooie rib bij slager besteld van 1,3 kg, meer hadden we niet nodig, de Kids wouden hamburger .
.
De rib was al van zijn vlies ontdaan en heb hem in een eigen rub gezet .
De Basterd opgestookt naar 115 graden .
Had een zak kolen van grizzely oak. Vind deze wel stinken, beetje chemisch .
Maar goed ,toen hij op themp was rook je het niet meer .
Blok kers tussen de kolen en 2,5 uur in de rook .
En daarna ingepakt met klontjes roomboter en een scheut appelsap . Hier in 1 uur in laten zitten .daarna uitgepakt en met voorverwarmde bbq saus sweet&sticky met een eetlepel bruine suiker
In gesmeerd ,
Nog 20 min laten liggen en smullen maar .
		
		
	
	
		 
	
		 
	
		 
	
		 
	
		 
	
		 
	
Hadden er aardappel schijfjes met sla bij .
Rib was lekker ,niet te zacht maar met nog een bite om lekker te kluifen .
	
		
			
		
		
	
				
			Mooie rib bij slager besteld van 1,3 kg, meer hadden we niet nodig, de Kids wouden hamburger
 .
.De rib was al van zijn vlies ontdaan en heb hem in een eigen rub gezet .
De Basterd opgestookt naar 115 graden .
Had een zak kolen van grizzely oak. Vind deze wel stinken, beetje chemisch .
Maar goed ,toen hij op themp was rook je het niet meer .
Blok kers tussen de kolen en 2,5 uur in de rook .
En daarna ingepakt met klontjes roomboter en een scheut appelsap . Hier in 1 uur in laten zitten .daarna uitgepakt en met voorverwarmde bbq saus sweet&sticky met een eetlepel bruine suiker
In gesmeerd ,
Nog 20 min laten liggen en smullen maar .
Hadden er aardappel schijfjes met sla bij .
Rib was lekker ,niet te zacht maar met nog een bite om lekker te kluifen .
			
				Laatst bewerkt: 
			
		
	
								
								
									
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
								
							
							 
	 
			 
			 
 
		 
 
		
 
 
		 
 
		 
 
		 vond het wel lekker maar ging toch liever verder met haar hamburger
 vond het wel lekker maar ging toch liever verder met haar hamburger 
 
 
		

 ) die wil ik niet eens op mijn Q hebben
) die wil ik niet eens op mijn Q hebben  
 
		


 
 
		
 
 
		
 
 
		 
 
		