- Berichten
- 2.393
Vandaag voor het avondeten ribs volgens 3,2,1, methode.
Mooie rib bij slager besteld van 1,3 kg, meer hadden we niet nodig, de Kids wouden hamburger .
De rib was al van zijn vlies ontdaan en heb hem in een eigen rub gezet .
De Basterd opgestookt naar 115 graden .
Had een zak kolen van grizzely oak. Vind deze wel stinken, beetje chemisch .
Maar goed ,toen hij op themp was rook je het niet meer .
Blok kers tussen de kolen en 2,5 uur in de rook .
En daarna ingepakt met klontjes roomboter en een scheut appelsap . Hier in 1 uur in laten zitten .daarna uitgepakt en met voorverwarmde bbq saus sweet&sticky met een eetlepel bruine suiker
In gesmeerd ,
Nog 20 min laten liggen en smullen maar .
Hadden er aardappel schijfjes met sla bij .
Rib was lekker ,niet te zacht maar met nog een bite om lekker te kluifen .
Mooie rib bij slager besteld van 1,3 kg, meer hadden we niet nodig, de Kids wouden hamburger .
De rib was al van zijn vlies ontdaan en heb hem in een eigen rub gezet .
De Basterd opgestookt naar 115 graden .
Had een zak kolen van grizzely oak. Vind deze wel stinken, beetje chemisch .
Maar goed ,toen hij op themp was rook je het niet meer .
Blok kers tussen de kolen en 2,5 uur in de rook .
En daarna ingepakt met klontjes roomboter en een scheut appelsap . Hier in 1 uur in laten zitten .daarna uitgepakt en met voorverwarmde bbq saus sweet&sticky met een eetlepel bruine suiker
In gesmeerd ,
Nog 20 min laten liggen en smullen maar .
Hadden er aardappel schijfjes met sla bij .
Rib was lekker ,niet te zacht maar met nog een bite om lekker te kluifen .
Laatst bewerkt: