Mijn keuze is gemaakt ben de bbq en hierbij mijn eerste Surf en Turf op de nieuwe Grill Bill.
Op ceder hout gerookte zalm met dille en zest van een citroen.
Hele kip na een brine van 3 uur gerookt met een rub van “chicken shit” ( grill Bill’s favoriete
) de tweede kip in een marinade van sojasaus kurkuma korianderzaad knoflook komijn en chilipeper na 3 uur op 120 graden met wat eiken hout gerookt.
Op 65 beide kippetjes eraf en nog even direct gegrild voor het krokante korstje tot de 70 graden.
De zalm ging er al bij 55 graden af. De gegrilde groenten ( courgette, tomaat, komkommer, paprika met wat olie incl salie, oregano, rozemarijn).
Het was wel even een dingetje vwb timing tussen de kip en de zalm. Maar de zalm heeft gewonnen en mocht er als eerste af waarna de kip nog even de hitte mocht voelen. Het geheel kwam zeer mals van de bbq en het was still aan de tafel
.
De chicken shit was rub was iets wat te zout als rub maar is wel helemaal op
Helaas geen foto van het resultaat op de tafel want het was al op voor ik de kans kreeg een foto te maken
Al met al een Bourgondies avondje.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Op ceder hout gerookte zalm met dille en zest van een citroen.
Hele kip na een brine van 3 uur gerookt met een rub van “chicken shit” ( grill Bill’s favoriete

Op 65 beide kippetjes eraf en nog even direct gegrild voor het krokante korstje tot de 70 graden.
De zalm ging er al bij 55 graden af. De gegrilde groenten ( courgette, tomaat, komkommer, paprika met wat olie incl salie, oregano, rozemarijn).
Het was wel even een dingetje vwb timing tussen de kip en de zalm. Maar de zalm heeft gewonnen en mocht er als eerste af waarna de kip nog even de hitte mocht voelen. Het geheel kwam zeer mals van de bbq en het was still aan de tafel

De chicken shit was rub was iets wat te zout als rub maar is wel helemaal op

Helaas geen foto van het resultaat op de tafel want het was al op voor ik de kans kreeg een foto te maken

Al met al een Bourgondies avondje.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk